Skip to content

Fara glutenVegetarian

Tipul bucătăriei:

O tavă de rubarbă coaptă cu păstăi de vanilie într-o tavă de cuptor, lângă două boluri de terci cu rubarbă

Compot de rubarbă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

 • serveste 4
 • Uşor

Combinați rubarba de sezon cu portocală gustoasă și cardamom aromat pentru a face acest compot prăjit la cuptor – este grozav pus pe clătite și terci sau servit cu desert


Faceți acest compot de rubarbă, apoi verificați dulceața noastră de rubarbă, crumblele de rubarbă, rubarba înăbușită și mai multe rețete de rubarbă.

Scriitorul de rețete Rosie spune: „Începutul lunii martie mă emoționează pentru că, deși este încă foarte capabil de vânturi înghețate (în special acolo unde ne aflăm pe coastă), este mai ușor și sunt semne că frigul mare este în spatele nostru. Numele este atât de potrivit: „marșul” de neoprit al naturii după staza iernii. Primăvara este pe drum vesel, aducând cu ea lucruri interesante de ales, de gătit și de mâncat.

„În plimbările noastre cu câinele vedem și mirosim alexandri, care domină potecile de pe plajă. Unii fac frijii din capetele înflorite și supe cu frunzele, dar nu-mi place savoarea – întotdeauna mă interesează mult mai mult usturoiul sălbatic care începe să se facă cunoscut în pădure în această perioadă a anului, culegând. o pungă de folosit în bucătărie imediat ce este gata.

„Și în grădină, lucrurile se schimbă. Bulbii mei de narcise se împing, fulgerând cu trâmbițele lor blugioase, galben-canar. Și ce priveliște plină de satisfacții – acum mă bucur că să mă ghemuiesc în pământul rece pentru a le planta în timp ce eram puternic însărcinată nu a fost o mișcare complet fără sens. Este prea ușor să lăsăm aceste schimbări subtile de sezon să scape de atenție, așa că îmi iau câteva momente de meditație la ușa bucătăriei pentru a o înmui. Există confort în a observa totul în punctul de a izvora într-o nouă viață pentru încă un an.

„Martie înseamnă și ultima șansă de a găti cu rubarbă forțată. Trunchiurile sale de un roz viu, pline de nutrienți, încolțesc în hale mohoroase și întunecate, la lumina lumânărilor, în Triunghiul Rubarbei din Yorkshire. Compotul meu prăjit la cuptor (mai jos) este modalitatea perfectă de a folosi o cantitate de chestii roz aprins fără a fi nevoie să creez un desert elaborat. În plus, cardamomul adaugă o notă minunat de parfumată. Am adăugat siropul de arțar ca un semn din cap către pădurile din Quebec, unde copacii de arțar se dezgheță în prezent din somnul de iarnă, astfel încât seva să poată fi extrasă și transformată în sirop pentru încă un an. Cei doi se împerechează frumos, mai ales atunci când sunt cu lingura peste clătite.

„În timp ce vorbim despre rubarbă, G&T cu rubarbă sunt o modalitate minunată de a prăji începutul sezonului. Fă-ți singur prin infuzarea de rubarbă cu zahăr în gin. Sau folosește Slingsby Yorkshire Rhubarb Gin, care este făcut cu rubarbă forțată din Triunghiul Rubarbei.”

Ingrediente

 • rubarba forțată 400 g, tăiate în bucăți de 3-4 cm
 • portocală sau portocală sanguină 1 mic, cu coaja si zeama
 • pastaie de vanilie 1, despărțit
 • păstăi de cardamom 4, semințele îndepărtate și zdrobite fin cu un pistil și mojar
 • zahăr pudră 100 g
 • Sirop din esență de arțar 1-2 linguri

Metodă

 • Pasul 1

  Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și tapetează o tavă mică cu hârtie de copt. Aranjați rubarba în unul sau două straturi în tavă, apoi împrăștiați peste coaja de portocală și răzuiți semințele păstăii de vanilie. Aruncați podul uzat. Se amestecă cardamomul zdrobit și zahărul și se presară deasupra, apoi se toarnă peste sucul de portocale. Acoperiți strâns și prăjiți timp de 20-25 de minute sau până când rubarba este fragedă și zahărul s-a dizolvat – timpul va depinde de grosimea rubarbei. Misto.

 • Pasul 2

  Odată ce se răcește, scoateți și aruncați pastaia de vanilie. Amestecați ușor prin siropul de arțar după gust, amestecând sucurile de prăjire în rubarbă pe măsură ce mergeți. Se pune într-un borcan și se răcește. Savurați peste terci, amestecat în iaurt sau îngrămădiți pe crumpets sau bezele cu frișcă.

Informatii nutritionale

 • Kcals 133
 • Gras 0,2g
 • Carbohidrați 30.6g
 • Zaharuri 29.7g
 • Fibră 2.3g
 • Proteină 1.1g
#Compot #rubarbă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *