Tipul bucătăriei:
Covrigei cu sare de mare și cardamom
- face 8-10
- Puțin efort
Acești covrigei cu sare de mare și cardamom sunt echilibrul perfect, mai elegant, între dulce și sărat. Pot fi congelate, decongelate și încălzite înainte de servire și se vor păstra într-o tavă ermetică, necongelată, timp de câteva zile. Serviți cu brânză moale și miere sălbatică, dacă doriți
Ingrediente
- drojdie uscată cu acțiune rapidă 2 lingurite
- făină simplă 1 kg
- lapte 250 ml, încălzit
- zahăr brun deschis 30 g
- lămâie 1, zestă
- seminte de cardamom 2 linguri, zdrobite aproximativ (despărțiți păstăile pentru a le scoate mai întâi)
- unt 80 g, topit
- bicarbonat de sodiu 3 linguri
- sare de mare grosieră 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă drojdia în 250 ml apă caldă și se lasă timp de aproximativ 5 minute. Puneți făina, 2 lingurițe de sare, laptele, zahărul brun, coaja de lămâie, cardamomul și untul topit într-un castron mare, apoi amestecați apa de drojdie. Amestecați și frământați amestecul timp de aproximativ 8 minute pentru a obține un aluat ferm, care să revină atunci când apăsați cu degetul în el, apoi puneți-l într-un castron mare. Se lasa, acoperit cu un prosop umed si intr-un loc caldut, aproximativ 1 1/2 ore sau pana cand este crescuta si primavara. Loviți-l înapoi frământându-l scurt și împărțiți-l în 8 sau 16 bile.
-
Pasul 2
Cu mâinile, rulați fiecare biluță de aluat pe o suprafață ușor înfăinată, pentru a face o frânghie lungă, asemănătoare unui șarpe, de aproximativ 50 cm lungime (mai scurtă dacă este mai mică) cu o ușoară umflătură în mijloc și care se micșorează la capete. Răsuciți fiecare în formă de covrig (vezi poza) și fixați capetele. Puneți pe o tavă de copt cu făină.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Aduceți 1,5 litri de apă la fiert într-un wok sau o cratiță mare puțin adâncă și adăugați bicarbonatul de sodiu (atenție, se va spuma inițial). Folosind o felie de pește sau un păianjen lat, înmuiați fiecare covrig în soluția de bicarbonat de sodiu care fierbe timp de aproximativ 5 secunde, îndepărtați și puneți-l pe o tavă de copt unsă cu ulei. Stropiți cu sare de mare grunjoasă și tăiați aluatul la 1 cm adâncime în partea sa cea mai groasă. Coaceți timp de 10-15 minute sau până când se rumenește și este fiert. Scoateți și lăsați să se răcească pe un grătar.
Informatii nutritionale
- Kcals 532
- Gras 10.5g
- Carbohidrați 95,4g
- Fibră 3.9g
- Proteină 13.6g
- Sare 5.5g