Tipul bucătăriei:
Covrigi Nutella marmorate
- face 8
- Uşor
Urmați noua tendință fierbinte de covrigi curcubeu și marmorat acasă cu această rețetă de covrigi Nutella marmorat. Faceți un lot și congelați-le pentru un răsfăț
Ingrediente
- zahăr tos auriu 2 linguri
- drojdie cu acțiune rapidă plic de 7 g
- ulei de masline
- făină de pâine albă tare 500 g, plus mai mult pentru praf
- scorțișoară măcinată 1 lingurita plus un praf
- pudră de cacao 2 linguri
- Nutella 3 lingurite
- bicarbonat de sodiu 1 lingura
- ou 1, bătut
Metodă
-
Pasul 1
Bateți zahărul, drojdia și 1 lingură ulei cu 300 ml apă caldă într-un castron mare. Se lasa 5 minute pana devine spumoasa. Adăugați făina, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de sare și amestecați cu un cuțit, apoi cu mâna, sau într-un mixer cu suport pentru aluat. Frământați până obțineți un aluat neted, elastic, aproximativ 10 minute.
-
Pasul 2
Se cântărește aluatul și se împarte în jumătate. Adăugați cacao la jumătate din aluat și puneți-o înapoi în bolul de amestecare și frământați cu un cârlig de aluat până la o culoare uniformă sau presărați-o peste aluat și pliați și frământați-o în aluat cu mâna (ar putea fi necesar să adăugați un strop de apă dacă ați frământat-o pe o suprafață de lucru puternic făinată). Pune ambele bile în boluri separate ușor unse cu ulei, acoperă cu folie alimentară și lasă la loc cald până își dublează volumul sau pune la frigider pentru a se dovedi încet peste noapte.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Pune ambele aluaturi pe o suprafață de lucru ușor făinată și împarte fiecare biluță în 8 (cântărește-le pentru covrigi egal).
-
Pasul 4
Făcând câte un covrigi, rulați o simplă și o minge de aluat de ciocolată până la cârnați lungi și subțiri, care au aproximativ aceeași dimensiune, aproximativ 25 cm x 3 cm. Apăsați-le cu vârful degetelor, astfel încât să obțineți o bandă lungă și subțire.
-
Pasul 5
Cu dosul unei linguri, întindeți ușor puțină Nutella peste aluatul simplu, apoi adăugați deasupra aluatul de ciocolată și presați-le împreună. (Nu adăugați prea multă Nutella, altfel vor fi greu de rulat și nu se vor lipi.)
-
Pasul 6
Răsuciți aluatul în mâini pentru a face o spirală. Rulați ușor pe suprafața de lucru, pentru a ajuta la lipirea aluaturilor.
-
Pasul 7
Faceți un cerc astfel încât capetele de aluat să se întâlnească și ciupiți pentru a se sigila într-o rotundă, asigurându-vă că îmbinarea nu este vizibilă. Se lasă să se dovedească pe o tavă de copt unsă cu ulei, acoperită cu folie alimentară unsă, în timp ce faci restul.
-
Pasul 8
Aduceți o cratiță mare cu apă la fierbere și adăugați bicarbonatul de sodiu – va fi spumă. Coborâți covrigile în apă clocotită câte două. Gatiti 1 minut, rasturnand in apa dupa 30 de secunde, pana cand covrigile s-au umflat usor si s-a format o piele.
-
Pasul 9
Scoateți cu o lingură plată și scurgeți orice exces de apă. Se pune pe o tava de copt unsa cu ulei. Amesteca oul cu un praf de scortisoara si glazura covrigile. Coaceți 15-18 minute până devin aurii și crocante. Se răcește pe un grătar.
Informatii nutritionale
- Kcals 303
- Gras 4.4g
- Saturate 1.3g
- Carbohidrați 54.2g
- Zaharuri 6.9g
- Fibră 3g
- Proteină 10g
- Sare 1.1g