Tipul bucătăriei:
Cremă brûlée cu fructul pasiunii și nucă de cocos
- serveste 6
- Uşor
Acest fruct tropical al pasiunii și răsucire de nucă de cocos pe o crème brûlée clasică este o idee ușoară, dar impresionantă de desert
Ingrediente
- fructul pasiunii 4
- crema dubla 300 ml
- Crema de nuca de cocos 150 ml
- lapte 100 ml
- galbenusuri de ou 5
- zahăr de cocos sau zahăr tos auriu ) 4 linguri
- zahăr tos auriu pentru vârf
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Puneți șase rame de 175 ml într-o tavă adâncă. Scoateți fructul pasiunii într-o sită și împingeți pulpa. Punem smantana, crema de cocos si laptele intr-o tigaie la foc mic.
-
Pasul 2
Pune gălbenușurile de ou și zahărul de cocos într-un castron și bate cu o telul electric până devine mai deschis la culoare și puțin spumant, apoi amestecă sucul de fructul pasiunii. Aduceți amestecul de smântână aproape la fierbere și, de îndată ce vedeți bule, luați tigaia de pe foc și turnați smântâna fierbinte în gălbenușurile bătute, amestecând cu telul. Se toarnă amestecul printr-o sită într-o cană și se îndepărtează puțin din spumă.
-
Pasul 3
Turnați apă fierbinte în tavă până când ajunge la aproximativ 2 cm în sus pe părțile laterale ale ramekinelor. Împărțiți smântâna fierbinte între rame astfel încât să fie umplute aproape până la vârf, mutați tava în cuptor și puneți deasupra formelor. Acoperiți lejer cu o foaie de folie și gătiți timp de 30-35 de minute până când se întăresc. Ar trebui să se clătinească puțin la mijloc.
-
Pasul 4
Scoateți ramekinele din forma de prăjire și răciți câteva minute înainte de a le răci.
-
Pasul 5
Când este gata de servire, presară un strat de zahăr tos peste fiecare ramekin și întinde-l uniform. Folosește un pistol pentru a carameliza zahărul sau pune ramekins sub un grătar foarte fierbinte.
Informatii nutritionale
- Kcals 417
- Gras 37g
- Saturate 23g
- Carbohidrați 16.4g
- Fibră 0,6g
- Proteină 4.4g
- Sare 0,1g