Tipul bucătăriei:
Crêpe clasice
- face 12
- Uşor
Folosind doar cinci ingrediente și 30 de minute din timpul dvs., aceste crêpe pot fi servite dulci sau sărate – le iubim acoperite cu fructe proaspete și frișcă
Faceți aceste crêpe clasice, apoi verificați clătitele noastre americane, crêpes suzette, crêpe vegane și mai multe rețete de clătite.
Ingrediente
- lapte semi-degresat 300 ml
- făină simplă 100 g
- zahăr pudră 1 lingura (optional)
- ouă 2
- unt topit 1 lingura, plus mai mult pentru prajit
- fructe proaspete, sos de ciocolată caldă și frișcă a servi (optional)
Metodă
-
Pasul 1
Puneți laptele, făina, zahărul, ouăle, untul topit și un praf de sare într-un blender și amestecați până la omogenizare și consistența unei creme simple. Odihnește-te 10-15 minute.
-
Pasul 2
Se încălzește o linguriță mică de unt într-o tigaie de crêpe antiaderentă sau într-o tigaie de 15 cm și unge baza cratiței cu o spatulă de silicon sau o bucată de hârtie de bucătărie. Adăugați un călnic mic din amestec în tigaie și înclinați tigaia pentru a acoperi subțire baza. Gatiti 1-2 minute pana cand marginile se desprind de pe marginea tigaii, apoi intoarceti si gatiti inca 1 minut pana se rumenesc usor. Repetați până când folosiți tot aluatul, ar trebui să aveți aproximativ 12 crepe. Păstrați cald la cuptorul mic în timp ce gătiți restul.
-
Pasul 3
Pentru a servi se adauga fructele, sosul de ciocolata si frisca, sau se servesc cu o presara de zeama de lamaie si o stropire de zahar.
Informatii nutritionale
- Kcals 66
- Gras 2.7g
- Saturate 1.4g
- Carbohidrați 7.5g
- Zaharuri 1.2g
- Fibră 0,3g
- Proteină 2.8g
- Sare 0,09g