Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie de crepe pe o suprafață de piatră, acoperită cu fructe tăiate și o pudră de zahăr pudră

Crêpe clasice

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Uşor

Folosind doar cinci ingrediente și 30 de minute din timpul dvs., aceste crêpe pot fi servite dulci sau sărate – le iubim acoperite cu fructe proaspete și frișcă


Faceți aceste crêpe clasice, apoi verificați clătitele noastre americane, crêpes suzette, crêpe vegane și mai multe rețete de clătite.

Ingrediente

  • lapte semi-degresat 300 ml
  • făină simplă 100 g
  • zahăr pudră 1 lingura (optional)
  • ouă 2
  • unt topit 1 lingura, plus mai mult pentru prajit
  • fructe proaspete, sos de ciocolată caldă și frișcă a servi (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți laptele, făina, zahărul, ouăle, untul topit și un praf de sare într-un blender și amestecați până la omogenizare și consistența unei creme simple. Odihnește-te 10-15 minute.

  • Pasul 2

    Se încălzește o linguriță mică de unt într-o tigaie de crêpe antiaderentă sau într-o tigaie de 15 cm și unge baza cratiței cu o spatulă de silicon sau o bucată de hârtie de bucătărie. Adăugați un călnic mic din amestec în tigaie și înclinați tigaia pentru a acoperi subțire baza. Gatiti 1-2 minute pana cand marginile se desprind de pe marginea tigaii, apoi intoarceti si gatiti inca 1 minut pana se rumenesc usor. Repetați până când folosiți tot aluatul, ar trebui să aveți aproximativ 12 crepe. Păstrați cald la cuptorul mic în timp ce gătiți restul.

  • Pasul 3

    Pentru a servi se adauga fructele, sosul de ciocolata si frisca, sau se servesc cu o presara de zeama de lamaie si o stropire de zahar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 66
  • Gras 2.7g
  • Saturate 1.4g
  • Carbohidrați 7.5g
  • Zaharuri 1.2g
  • Fibră 0,3g
  • Proteină 2.8g
  • Sare 0,09g
#Crêpe #clasice
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *