Skip to content

Tipul bucătăriei:

Crostata de coacaze si zmeura

Crostata de coacaze si zmeura

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Puțin efort

Această rețetă de crostata de coacăze și zmeură este o budincă ușor de făcut pentru a mulțumi mulțimea și arată și fantastic. În plus, are sub 300 de calorii per porție. Gustați coacăzele roșii pentru dulceață și presărați peste mai mult sau mai puțin zahăr pudră, în funcție de cât de acre sunt.


Ingrediente

  • făină simplă 300 g
  • zahăr tos auriu 75 g
  • praf de copt 1 lingura
  • unt 75 g moale
  • ouă 3
  • extract de vanilie ½ linguriță
  • lămâie 1, cu coaja si zeama
  • zmeura 300 g
  • zahăr pudră 2-3 linguri, plus mai mult pentru praf
  • migdale macinate 1 lingura
  • coacaze rosii 1 tavă mică, coacăze roșii smulse de pe tulpini

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți făina, zahărul, praful de copt, untul, ouăle, vanilia, coaja de lămâie și un praf de sare într-un mixer și bateți totul până când se oprește pentru a face un aluat – ar trebui să fie destul de lipicios. Scoateți 1/3 din aluat, înfășurați-l în folie alimentară și lăsați-l deoparte. Presă restul de aluat într-o formă de prajitură de 22 cm tapetată, puțin adâncă, făcând o bază groasă și apăsând-o cu 1 cm în sus pe părțile laterale, cât poți de uniform. Răciți baza și aluatul înfășurat.

  • Pasul 2

    Punem zmeura intr-o tigaie cu zeama de lamaie si cateva linguri de zahar pudra. Se lasa la fiert si se fierbe pana zmeura se inmoaie putin si renunta la zeama, apoi se da focul si se face bule pana se ingroasa amestecul. Misto.

  • Pasul 3

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se presara baza crostata cu migdale si cu lingura zmeura. Se presară peste coacăze roșii și se pudrează cu un strat gros de zahăr pudră. Întindeți aluatul rămas pe o suprafață bine înfăinată și tăiați cercuri mici, inimioare sau stele. Așezați acestea, suprapunându-se, în fâșii peste aluat. Coaceți timp de 20-25 de minute sau până când amestecul de zmeură face bule în jurul aluatului și aluatul este gătit. Odihnește-te timp de 10 minute înainte de a tăia, sau servești rece.

Informatii nutritionale

  • Gras 9.2g
  • Saturate 4.5g
  • Carbohidrați 35.5g
  • Fibră 2.9g
  • Proteină 6g
  • Sare 0,3g
#Crostata #coacaze #zmeura
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *