Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de crumble cu rubarbă și ghimbir

Crumble de rubarbă și ghimbir

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Această rețetă preia un crumble clasic de rubarbă și îi dă o întorsătură prin adăugarea fructelor de ghimbir și anason stelat și un topping crocant de zahăr brun. Se serveste cu crema


Faceți acest crumble cu rubarbă și ghimbir, apoi consultați rețetele noastre clasice de crumble de rubarbă, crumble de mere, crumble de prune și alte rețete de crumble.

Ingrediente

  • zahăr tos auriu 150 g
  • rubarbă 1 kg, decojite și tăiate în bucăți de 2 cm
  • rădăcină de ghimbir 50 g, decojite și ras
  • anason stelat 1

FIRĂMIRE

  • unt 125 g
  • făină simplă 250 g
  • zahăr brun închis moale 65 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 3. Pune zahărul tos într-o tigaie adâncă și se încălzește ușor până când începe să se topească. Rotiți-l pe măsură ce se topește pentru a nu se găti prea mult la margini. Odată ce s-a topit lasă-l să înceapă să se caramelizeze și să se coloreze până devine auriu închis. Adăugați rubarba, ghimbirul și anasonul stelat și amestecați. Acoperiți și gătiți până când amestecul se transformă într-un compot. Lichidul din rubarbă va topi caramelul pe măsură ce se gătește, dar asigurați-vă că nu se arde. Scoateți capacul dacă pare prea lichid.

  • Pasul 2

    În timp ce rubarba se gătește, faceți amestecul de crumble. Ungeți untul în făină, adăugați zahărul brun și presărați pe o tavă de cuptor. Coaceți timp de 20 de minute până devin crocante și ușor rumenite. Pescuiți anasonul stelat, turnați amestecul de rubarbă într-o tavă de copt și presărați amestecul de crumble peste uniform. Coaceți timp de 10 minute. Serviți cu o lingură de smântână încheagată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 678
  • Gras 26.9g
  • Carbohidrați 107.2g
  • Fibră 5.4g
  • Proteină 8.6g
  • Sare 0,53g
#Crumble #rubarbă #și #ghimbir
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *