Tipul bucătăriei:
Cupcakes clasice de ciocolată
- face 12
- Uşor
Coaceți o băutură din aceste cupcakes indulgente și vă veți face prieteni pe viață. Completați cu vârtejuri de unt de ciocolată de casă
Ingrediente
- făină auto-crescătoare 150g
- pudră de cacao 50g
- zahăr tos auriu 200g
- unt nesarat 100g, înmuiat și tăiat în cuburi
- ou 1 mare
- tot laptele 100 ml
- extract de vanilie ½ linguriță
BUTTERCREAM DE CIOCOLATĂ
- unt sărat 100g, înmuiat și tăiat în cuburi
- zahăr glazură 150g, cernut
- pudră de cacao 25g
- tot laptele 2 linguri
- ciocolata neagra 50g, topit și răcit (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și tapetați o cutie de brioșe cu 12 găuri cu cutii de brioșe. Într-un castron combinați făina, pudra de cacao și un praf de sare și lăsați-o pe o parte.
-
Pasul 2
Bateți împreună zahărul și untul folosind un mixer electric până când sunt ușoare și pufoase. Într-un vas combinați oul, laptele integral și vanilia împreună. În două etape separate, la viteză mică, turnați treptat amestecul de lapte înainte de a adăuga amestecul de făină, asigurându-vă că se amestecă complet între adăugarea fiecăruia.
-
Pasul 3
Împărțiți între dulciurile de cupcake și coaceți timp de 20 de minute sau până când sunt ușor aurii deasupra. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească în tigaie timp de câteva minute, apoi scoateți-le într-un raft pentru a se răci complet.
-
Pasul 4
Pentru cremă de unt, ssmerit bateți untul înmuiat cu zahărul glace până se combină complet și catifelat. Adăugați cacao și bateți din nou. Se amestecă în lapte pentru a combina complet. La viteză maximă, bateți crema de unt timp de cel puțin 5 minute, până când este pufoasă și netedă. Lucrând rapid, bateți în ciocolata topită, umpleți o pungă mare pentru pipping și țeviți peste cupcakes într-o grămadă îngrijită, înaltă.