Tipul bucătăriei:
Cupcakes de petrecere cu ciocolată, fistic și lămâie
- face 24
- Uşor
A face un amestec de cupcake și a-l aromatiza în trei moduri este o modalitate simplă și atrăgătoare de a face un budin demn de petrecere
Ingrediente
- unt 175 g
- zahăr tos auriu 175 g
- făină auto-crescătoare 175 g
- ouă 3
- extract de vanilie 1/2 linguriță
- cacao 1 lingura
- lapte 3 linguri
- fistic decojit 75 g, măcinat
- lămâie 1, zestă
GLAZURĂ
- zahăr pudră 400 g
- suc de lămâie 3 linguri, (folosește-o pe cea cu coajă)
- colorant alimentar galben
- ciocolata alba 150 g
- lapte 2 linguri
- fistic decojit 2 linguri, tocate
- unt 150g, moale
- cacao 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Puneți 24 de cutii de cupcake în forme cu 2 × 12 găuri. încălziți cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Bateți untul și zahărul până devin pufoase și apoi adăugați făina, ouăle și vanilia.
-
Pasul 2
Lucrând rapid, împărțiți amestecul în trei. Bateți cacao și 1 lingură de lapte într-un singur lot, fisticul și laptele rămas în următorul și coaja de lămâie în ultimul.
-
Pasul 3
Împărțiți fiecare lot în 8 cutii și coaceți timp de 12-15 minute, sau până când crește. Schimbați tăvile la jumătatea drumului dacă este necesar. Misto.
Pentru glazura de fistic
-
Pasul 1
Topim ciocolata alba cu laptele si amestecam pana se omogenizeaza. Se lasa sa se ingroase si se intinde pe fiecare prajitura cu fistic. Se presară fistic.
Pentru glazura de ciocolata
-
Pasul 1
Bateți untul cu zahărul și cacao rămase, puneți-l într-o pungă cu duză în formă de stea și puneți pe prăjiturile de ciocolată.
Pentru glazura de lamaie
-
Pasul 1
Amestecă treptat sucul de lămâie în 200 g zahăr pudră pentru a face glazura de lămâie. Scoateți 2 linguri, colorați-o, apoi puneți într-o pungă. Inundați fiecare prăjitură cu lămâie cu glazură albă și lăsați să se întărească. Tăiați colțul de pe punga de glazură colorată și plasați o trapă în cruce sau puncte pe fiecare.
Informatii nutritionale
- Kcals 291
- Gras 16.3g
- Saturate 9g
- Carbohidrați 32.6g
- Fibră 0,7g
- Proteină 3.3g
- Sare 0,4g