Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă Cupcakes cu tort Jaffa

Cupcakes Jaffa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 15
  • Un mic efort

Verificați aceste cupcakes portocalii ușor de distrat și ușor cu glazură de ciocolată netedă și maturoasă și prăjituri Jaffa old school. Faceți aceste cupcakes pentru o alternativă impresionantă la un tort de ziua de naștere spectaculos


Ingrediente

  • zahăr tos auriu 250g
  • unt nesarat 100g, înmuiat
  • portocale 2, 2 zestate și 1 suc
  • ouă 2, mare
  • tot laptele 50 ml
  • făină auto-crescătoare 200g, cernut
  • praf de copt ½ linguriță
  • esență de vanilie 1 linguriță

BUTTERCREAM DE CIOCOLATĂ

  • ciocolata neagra 220g, tocat
  • zahăr tos auriu 190g
  • albușuri de ou 4 mari
  • unt nesarat 250g, înmuiat și tăiat în cuburi

TOPPING

  • marmeladă fără mărunțiș 100g
  • Torturi Mini Jaffa 15
  • ciocolata neagra 100g, topit

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și tapetați 15 găuri din 2 cutii de briose cu cutii pentru cupcake.

  • Pasul 2

    Bateți împreună zahărul, untul și coaja de portocală folosind un mixer electric până când sunt ușoare și pufoase. Bateți ouăle, una câte una, răzuind părțile laterale ale bolului cu o spatulă de cauciuc pentru a vă asigura că amestecul este complet combinat. Bate în lapte.

  • Pasul 3

    Pe rând, adăugați făina, praful de copt, vanilia și sucul de portocale și bateți până se tocmai se combină. Împărțiți între dulciurile de cupcake și coaceți timp de 20-25 de minute sau până când sunt ușor aurii deasupra. Se lasă să se răcească în cutie timp de câteva minute, apoi se scoate într-un raft pentru a se răci complet.

  • Pasul 4

    Pentru crema de unt de ciocolată, topiți ciocolata într-un castron rezistent la căldură, fie așezat pe o tigaie cu apă abia la foc mic, fie în cuptorul cu microunde, la un nivel scăzut, amestecând până la omogenizare. Se lasă într-o parte să se răcească.

  • Pasul 5

    Puneți zahărul, albușurile de ou și un vârf de sare într-un castron de dimensiuni medii, rezistent la căldură, așezat peste o tigaie cu apă care fierbe. Bateți până când zahărul s-a dizolvat și amestecul este spumos, îngroșat și fierbinte la atingere. Scoateți amestecul de bezea de pe foc și continuați să bateți cu un mixer electric, până când obțineți vârfuri groase, lucioase și rigide.

  • Pasul 6

    Odată ce bezeaua s-a răcit, adăugați treptat cuburile de unt, bătând constant la o viteză mică-medie până când glazura începe să se unească. Bateți în continuare timp de 6-8 minute până când este netedă, groasă și răspândită. Bateți în ciocolata topită și lăsați să se răcească la frigider pentru 10-15 minute.

  • Pasul 7

    Odată ce cupcakes-urile s-au răcit, folosiți un corer de mere pentru a scoate o gaură la jumătatea mijlocului fiecărui cupcake și blob într-o linguriță de marmeladă.

  • Pasul 8

    Pentru a decora, puneți cremă de unt de ciocolată într-o pungă mare de țevi și țeviți pe o mulțime de glazură într-o mișcare rotitoare, astfel încât să stea sus. Pentru a termina, stropiți ciocolata topită peste fiecare cupcake și împingeți ușor un tort Jaffa.

Informatii nutritionale

  • Kcals 518
  • Gras 29,8g
  • Saturează 17.9g
  • Carbohidrați 55.3g
  • Zaharuri 41.4g
  • Fibră 3g
  • Proteină 5.5g
  • Sare 0,3g
.
#Cupcakes #Jaffa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *