Tipul bucătăriei:
Cupcakes vegane cu ciocolată
- face 12
- Uşor
Coaceți un lot de cupcakes fără lapte și acoperiți cu un vârtej de glazură bogată de ciocolată pentru o după-amiază vegană
Coaceți aceste cupcakes cu ciocolată vegană, apoi verificați tortul nostru cu ciocolată vegană, brownies-uri vegane, fursecuri cu ciocolată vegană și mai multe rețete de copt vegane.
Ingrediente
- lapte de soia 250ml
- extract de vanilie 1 linguriță
- ulei de floarea soarelui 80 ml
- oțet de cidru 1 lingură
- făină simplă 200g
- pudră de cacao 50g
- zahăr brun moale deschis 150g
- bicarbonat de sodiu 1 linguriță
- sare de mare fină ½ linguriță
ÎNGELAREA CIOCOLATEI
- unt vegan 150g
- zahăr glazură 350g
- pudră de cacao 50g
- extract de vanilie 1 linguriță
- sare de mare fină o ciupitura
- lapte de soia 1-2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4 și puneți 12 cutii de cupcake într-o formă de brioșă. Se toarnă laptele de soia, vanilia, uleiul de floarea soarelui și oțetul de cidru într-un ulcior și se amestecă bine. Se lasă câteva minute să se îngroașe.
-
Pasul 2
Puneți într-un castron făina simplă, pudra de cacao, zahărul, bicarbonatul de sodă și sarea și faceți un puț în mijloc. Se toarnă laptele de soia și se amestecă pentru a face un aluat neted. Împărțiți între dulciurile de cupcake și coaceți timp de 15-18 minute până când sunt bine crescute și fierte. Se lasă să se răcească complet pe o grătar.
-
Pasul 3
Pentru a face glazura, bateți untul vegan într-un castron cu un tel electric până când este foarte moale și cremos. Se amestecă împreună zahărul glazurat și pudra de cacao într-un castron separat. În timp ce bateți, adăugați treptat amestecul de zahăr glazură o lingură la un moment dat, adăugând mai multe odată ce ultimul este încorporat. Adăugați sarea și suficient lapte de soia pentru a face o glazură netedă și pipabilă. Răsturnați într-o pungă de conducte cu o duză stea.
-
Pasul 4
Dacă vârfurile cupcakes-urilor au ajuns la vârf, tăiați cu un cuțit mic zimțat pentru a face suprafețe plane. Introduceți glazura pe partea de sus a fiecărei cupcakes pentru a servi. Se păstrează timp de două-trei zile într-un recipient etanș.
Informatii nutritionale
- Kcals 393
- Gras 17g
- Saturează 4g
- Carbohidrați 55g
- Zaharuri 41g
- Fibră 2g
- Proteină 4g
- Sare 0,6g