Tipul bucătăriei:
Curmal lipicios și budincă de ghimbir
- serveste 6
- Puțin efort
Încălzitorul suprem de iarnă! Servește acest desert minunat de bogat cu ochiuri de cremă fierbinte
Ingrediente
- unt pentru ungere
- datele 200 g, fără sâmburi și tocate
- lapte 200 ml
- esență de vanilie 1 lingura
- bicarbonat de sodiu 1 lingura
- făină auto-crescătoare 140 g
- ghimbir de pamant 2 lingurite
- zahăr muscovado închis 185 g
- unt 85 g
- ouă 2
- ghimbir tulpină 2 bile, tocate
- sirop din borcanul de ghimbir cu tulpină 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Unge cu unt o tavă ovală adâncă de 2 litri. Puneti curmale tocate intr-o tigaie, turnati peste lapte si aduceti la punctul de oparire. se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si bicarbonatul de sodiu, apoi se lasa deoparte. se cerne făina auto-crescătoare și ghimbirul măcinat într-un castron, apoi se adaugă 85 g zahăr muscovado închis, untul și ouăle. bate până se îngroașă. Încorporați amestecul de curmale și 2 bile tocate de ghimbir cu tulpină, apoi turnați în tava de copt.
-
Pasul 2
Presarati 100 g zahar muscovado inchis peste aluatul de budinca, apoi turnati peste 3 linguri de sirop din borcanul de ghimbir cu tulpina. turnați peste 250 ml apă clocotită (nu amestecați), apoi coaceți 40 de minute până când budinca este fermă la atingere.