Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Paine de Secara Cu Curmale

Curmal și pâine de secară

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 2 pâini
  • Uşor

Dacă îți place să-ți faci singur pâinea, această rețetă este pentru tine! Făina de secară întunecată și curmalele dulci sunt o asociere perfectă, iar această pâine închisă la culoare se potrivește genial cu brânză


Faceți această pâine de secară ușoară, apoi încercați câteva dintre celelalte rețete geniale de pâine, cum ar fi pâinea noastră simplă de secară, pâinea cu sifon, pâinea cu aluat și chiflele.

Ingrediente

  • miere limpede 1 lingura
  • drojdie activă uscată 2 lingurite
  • făină de secară închisă 100 g
  • făină de pâine tare 300 g
  • făină integrală 100 g
  • curmale gata de consumat 150 g, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Bateți 350 ml apă fierbinte cu mierea până se dizolvă, apoi amestecați drojdia activă uscată. Se lasa 10-15 minute pana cand lichidul are o spuma deasupra.

  • Pasul 2

    Puneti faina si 1 lingura de sare intr-un castron mare si amestecati. Turnați lichidul de drojdie și amestecați făina până obțineți un aluat lipicios.

  • Pasul 3

    Răsturnați pe o suprafață de lucru cu făină și frământați timp de 5-10 minute până când aluatul se simte neted și iese rapid o adâncitură de deget. Se pune intr-un bol curat si uns cu ulei apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa la loc cald timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.

  • Pasul 4

    Întoarceți aluatul crescut pe o suprafață înfăinată, apoi frământați scurt pentru a elimina aerul. Presărați curmalele tocate și frământați-le în aluat.

  • Pasul 5

    Împărțiți aluatul în două, apoi modelați fiecare într-o bilă rotundă strânsă și puneți-le pe o tavă de copt cu făină. Tăiați partea superioară a fiecăruia de câteva ori cu un cuțit zimțat ascuțit.

  • Pasul 6

    Lasă o oră să dovedească din nou. Încinge cuptorul la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Coaceți pâinile timp de 30 de minute. Se răcește complet înainte de a tăia felii.

Informatii nutritionale

  • Kcals 139
  • Gras 0,6g
  • Saturate 0,1g
  • Carbohidrați 26.9g
  • Fibră 3.2g
  • Proteină 4.8g
  • Sare 0,3g
#Curmal #și #pâine #secară
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *