Tipul bucătăriei:
Dimineața de Crăciun unt de afine
- serveste 8
- Uşor
Acest unt de afine este un topping delicios pentru vafe sau clătite nu doar în dimineața de Crăciun, ci pe tot parcursul anului
Ingrediente
- unt nesarat 125 g
- merisoare proaspete 60 g
- miere de floare de portocal 1 lingura
- zahăr ușor muscovado 1 lingura
- portocale 1, cu coaja si ½ suc
- vafe sau clătite gata făcute cu zară încălzit pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Înmuiați untul lăsându-l afară până când puteți apăsa degetul în el și lăsați o adâncitură. Între timp, puneți merișoarele, mierea, zahărul și coaja și sucul de portocale într-o tigaie mică și gătiți ușor până când merișoarele încep să spargă. Puneți într-un mini robot de bucătărie și amestecați până la un piure gros (sau piure), răciți complet.
-
Pasul 2
Bateți untul cu bătăi electrice, iar când este ușor și pufos, adăugați amestecul de afine răcit. Pune untul pe o foaie de hârtie de copt și rulează-l într-un buștean de aproximativ diametrul unei bucăți de 10p. Răciți sau înghețați.
-
Pasul 3
Tăiați felii pentru a le servi pe vafe fierbinți sau clătite.
Informatii nutritionale
- Kcals 136
- Gras 12.7g
- Saturate 8g
- Carbohidrați 5.2g
- Fibră 0,3g
- Proteină 0,2g
- Sare 0,1g