Tipul bucătăriei:

O farfurie de madeleine delicate

Dragă madeleine

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • face 24
  • Uşor

Aromați următorul lot de madeleine cu miere (soiul de piele, folosit mai jos, este din Tasmania) pentru a adăuga dulceață subtilă unei coaceri elegante


Această rețetă de madeleine provine din cartea Analiese Gregory How Wild Things Are (£ 22, Hardie Grant). Analisee spune: „Îmi place aroma pe care aceste madeleine aerisite o absorb din mierea intensă – atât manuka cât și lemnul de piele ar funcționa bine. Veți avea nevoie de o matriță pentru madeleine. Serviți cu gem de caise cumpărate în magazin dacă nu găsiți caise proaspete. ” Citiți mai multe despre bucătăria tasmaniană aici.

Ingrediente

  • unt 170g, plus extra pentru matrite
  • ouă 3
  • manuka, piele sau alte miere 185g
  • făină simplă 160g
  • praf de copt Sp linguriță
  • smantana a servi

GEM DE CAISE

  • caise 250g, cu pietre și tăiate cubulețe
  • manuka, piele sau alte miere 50g

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul într-o tigaie mică și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

  • Pasul 2

    Într-un mixer de stand, bateți ouăle și mierea timp de 10 minute până când sunt ușoare și pufoase. Într-un castron separat, se cerne împreună ingredientele uscate cu 1/4 linguriță de sare, apoi se adaugă în amestecul de ouă și se îndoaie cu mâna. Odată încorporat, împingeți ușor untul topit răcit. Se răcește la frigider timp de 30 de minute.

  • Pasul 3

    Pentru a face dulceața, combinați carnea de caise cu 2½ linguri de apă și mierea într-o tigaie, apoi gătiți la foc mediu timp de 10 minute sau până când se ajunge la o consistență dulce.

  • Pasul 4

    Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4. Ungeți o matriță de madeleină cu o perie de patiserie. Folosesc una metalică antiaderentă cu 12 prăjituri – matrițele vechi de cupru sunt uimitoare, dar le-aș unge și le-aș înfăina mai întâi. Umpleți fiecare liniuță pe jumătate și coaceți timp de 10 minute. Ar trebui să fie așezate și aurii, cu o culoare minimă deasupra și maro deschis dedesubt. Se servește imediat cu smântână și dulceață.

Informatii nutritionale

  • Kcals 115
  • Gras 6.5g
  • Saturează 3.9g
  • Carbohidrați 12.3g
  • Zaharuri 7.2g
  • Fibră 0,4g
  • Proteină 1.7g
  • Sare 0,2g
.
#Dragă #madeleine
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast