Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Ecler cu Capsuni

Eclauri de căpșuni

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 10-12
  • Puțin efort

Acești éclairs de căpșuni ușoare și aerisite sunt o întorsătură fantastică de vară a ciocolatei clasice. Sunt puțin efort, dar arată uimitor – vor fi un succes atât pentru adulți, cât și pentru copii. Puteți obține căpșuni pe tot parcursul anului acum, dar sunt cele mai bune din iunie până în august, așa că profitați la maximum de ele


Coaceți aceste éclairuri delicate cu căpșuni, apoi verificați cupcakes-urile noastre cu căpșuni, prăjitura cu căpșuni, tarta cu căpșuni și multe altele.

Ingrediente

  • făină simplă 150 g
  • zahăr pudră 1 lingura
  • unt nesarat 75g, plus mai mult pentru tavă
  • lapte 75 ml, plus un strop în plus
  • ouă 4, 3 batute usor si doar 1 galbenus
  • crema dubla
  • zahăr pudră
  • căpșune 5, decojite și feliate
  • căpșuni liofilizate zdrobit pentru a decora (optional)

GLAZĂ DE CAPSUNI

  • căpșune 2 mari sau 4 mici
  • zahăr pudră 200 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Cerne făina într-un bol. Punem zaharul, untul si laptele intr-o cratita cu 125ml apa si aducem la fiert. Luați tigaia de pe foc, turnați făina și bateți amestecul până se transformă într-o panadă netedă, groasă (aluat de patiserie) care se desprinde de pe marginea cratiței. Pune asta în bolul unui mixer și bate-l câteva minute pentru a se răci puțin, altfel ouăle s-ar putea găti când le adaugi.

  • Pasul 2

    Adăugați ouăle întregi, treptat (amestecul trebuie să fie suficient de gros pentru a-și menține forma, astfel încât s-ar putea să nu aveți nevoie de tot ouă) bătând tot timpul, nu vă faceți griji dacă amestecul arată ca și cum s-a despicat, se va întoarce. Răzuiți amestecul într-o plină de paste prevăzută cu o duză rotundă simplă de aproximativ 1½ cm lățime și puneți éclairs de aproximativ 12 cm lungime pe tava de copt, distanțați-le bine între ele. Bateți gălbenușul cu un strop de lapte și vopsiți o dungă largă de spălare de ou pe partea de sus a fiecărui éclair.

  • Pasul 3

    Coaceți timp de 50 de minute sau până când éclairs se usucă complet, cel mai bun mod de a verifica este să tăiați unul în jumătate pe orizontală când credeți că sunt gata. Dacă sunt încă ude, se vor prăbuși când se răcesc. Se răcește complet.

  • Pasul 4

    o se face glazura, se zdrobesc capsunile si se adauga cateva linguri de zahar pudra si se paseaza bine totul, se lasa 5 minute. Împingeți lotul printr-o sită fină și folosiți această bază pentru a adăuga mai mult zahăr pudră și câtă apă aveți nevoie pentru a face o glazură groasă care să rămână pe partea de sus a éclairs-urilor fără să curgă.

  • Pasul 5

    Înjumătățiți éclairurile pe orizontală. Înmuiați capacele, de sus în jos, în glazură și puneți-le cu partea tăiată în jos să se usuce. Dacă glazura este subțire, înmuiați dublu sau triplu până pare mai groasă. Turnați frișca într-o pungă prevăzută cu o duză largă și apoi treceți câte o fâșie de frișcă de-a lungul fiecărei baze. Aranjați deasupra un strat de felii de căpșuni suprapuse și apoi puneți câteva puncte mici de cremă pentru a ajuta capacul să rămână. Repetați cu toate éclairs-urile și apoi puneți un capac pe fiecare. Stropiți cu căpșuni uscate, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 445
  • Gras 30.5g
  • Saturate 18.2g
  • Carbohidrați 37,5g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 4.7g
  • Sare 0,1g
#Eclauri #căpșuni
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *