Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de rulada de ciocolata cu alune

Espresso de ciocolată și rulada de alune

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Această rulada de ciocolată, espresso și alune este tot ce ți-ai putea dori la un desert pentru adulți. Aceste arome sunt combinații clasice și, deși poate fi nevoie de puțin mai mult efort, este garantat a fi un spectacol


Încearcă această rulada de ciocolată cu alune, apoi verifică jurnalul nostru clasic, rulada de ciocolată și mai multe rețete de deserturi de Crăciun.

Ingrediente

BURETE

  • alune de padure 100 g, prăjită și măcinată
  • făină simplă 1 lingura
  • făină auto-crescătoare 40 g
  • praf de copt ½ linguriță rotunjită
  • cacao calitate buna, 25 g
  • oua mari 4
  • zahăr pudră 75 g, plus 1 lingura

UMPLERE

  • Ciocolata espresso Green and Black’s 150 g
  • gălbenușuri medii 3
  • zahăr pudră 50 g
  • crema dubla 375 ml
  • zahăr pudră 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Pentru a face buretele, tapetați baza și părțile laterale ale unei forme elvețiane de 30cm × 40cm cu o foaie de pergament uns cu unt. Pudrați cu 1 lingură făină simplă și îndepărtați orice exces. Se cerne pe o farfurie faina, praful de copt si cacao si se amesteca cu 50 g alune macinate.

  • Pasul 2

    Bateți ouăle și zahărul cu bătători electrice într-un castron mare până când amestecul devine palid, gros și își triplă volumul. Ar trebui să lase o urmă de panglică atunci când bătăile sunt ridicate. Adăugați ingredientele uscate și amestecați cu grijă folosind o lingură mare de metal. Se pune în tava pregătită și se întinde la nivel, având grijă să nu scoată aer. Coaceți timp de 10-12 minute sau până când sunt ferme la atingere. Se răcește timp de 1 minut.

  • Pasul 3

    Așezați o foaie mare de pergament pe suprafața de lucru și împrăștiați cu alunele rămase și 1 lingură zahăr tos. Întoarceți buretele pe pergament. Desprindeți pergamentul de jos și rulați rulada cu cealaltă foaie de pergament în interiorul ruloului. Se lasa pana la rece.

  • Pasul 4

    Pentru a face umplutura se topeste ciocolata apoi se raceste putin. Bateți gălbenușurile și zahărul tos până când palid și gros. Bateți ușor smântâna. Îndoiți ciocolata în amestecul de ouă. Adaugam frisca si amestecam usor.

  • Pasul 5

    Derulați rulada și întindeți-o cu umplutura, lăsând marginea de 1 cm pe toate marginile. Folosind pergamentul de copt pentru a ajuta, rulați buretele înapoi în sus și departe de tine cât mai strâns posibil. Pudrați cu zahăr pudră și tăiați felii.

#Espresso #ciocolată #și #rulada #alune
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *