Tipul bucătăriei:
Espresso panna cotta
- face 4
- Uşor
Consultați rețeta noastră pentru panna cotta de cafea latte cu mătase și sirop de espresso. Acest desert este o modalitate ideală de a încheia orice cină, este fără gluten și arată impresionant
Faceți această impresionantă panna cotta espresso pentru un desert festiv de cină, apoi verificați-ne profiterole, fleac sherry, yule log și altele Idei de desert de Crăciun.
Pentru mai multe sfaturi despre stăpânirea acestui desert clasic italian, citiți ghidul nostru despre cum să faceți panna cotta. Încercați și aceste rețete pentru panna cotta de vanilie, panna cotta cu nucă de cocos și panna cotta cu ciocolată albă.
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- gelatină 2 1/2 frunze
- cafea neagră puternică 100 ml
- tot laptele 100 ml
- crema dubla 300ml
- zahăr Demerara 80g
- extract de vanilie 1 linguriță
SIROP ESPRESSO
- cafea neagră puternică 100 ml
- zahăr pudră 100g
- kahlua 1 lingură
Metodă
-
Pasul 1
Înmoaie gelatina într-un castron cu apă rece.
-
Pasul 2
Se amestecă cafeaua, laptele și smântâna într-un vas, apoi se toarnă aproximativ un sfert din lichid într-o tigaie și se pune la foc mic.
-
Pasul 3
Includeți zahărul și amestecați până se dizolvă, apoi scoateți-l de pe foc.
-
Pasul 4
Strângeți foile de gelatină și adăugați-le în tigaie. Se amestecă până se dizolvă gelatina.
-
Pasul 5
Se strecoară lichidul încălzit printr-o sită în amestecul rămas de cafea, lapte și smântână. Se amestecă vanilia.
-
Pasul 6
Se amestecă în 4 pahare de servit și se pune la frigider. Se răcește timp de 4 ore sau peste noapte până când este setat.
-
Pasul 7
Pentru a face siropul de cafea, fierbeți cafeaua și zahărul până când zahărul s-a dizolvat și cafeaua s-a îngroșat.
-
Pasul 8
Se amestecă în Kahlúa și se răcească. Chiar înainte de servire, inundați vârful fiecărui pahar cu puțin sirop.
Informatii nutritionale
- Kcals 588
- Gras 41.2g
- Saturează 25.6g
- Carbohidrați 49.2g
- Zaharuri 49.1g
- Proteină 3.1g