Skip to content

Tipul bucătăriei:

Fagure

Fagure de casă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

 • face 300g
 • Uşor

Urmați acești pași simpli pentru a vă crea acasă o gustare crocantă cu caramele cu cenușă, apoi încercați ideile noastre pentru a le transforma în deserturi și gustări ușoare.


Fagurele, cunoscut și sub numele de caramel cu cenușă, este o confecție clasică. Dulce, cu o criză profundă și o ușoară sărare, a fost favorit britanic de zeci de ani. Cu toate acestea, are reputația de a fi dificil de făcut, cu multă grijă necesară pentru a crea un caramel și apoi nevoie de viteză după ce ați aruncat bicarbul în tigaie. Dar urmați acești pași simpli și veți ajunge de fiecare dată cu fagure perfect.


Cum se face fagure de miere

Ce dimensiune ar trebui să aibă fagurele dvs.?

O tablă adâncă de 20 cm este ideală, deoarece părțile înalte împiedică răspândirea amestecului spre exterior, ajutându-l să rămână umflat.

Cum pregătești fagure de miere?

Luați tabla căptușită, toți ingredientele cântărite și un termometru pentru zahăr la îndemână. Odată ce zahărul începe să se gătească, va trebui să-l urmăriți și, odată ce va atinge temperatura dorită, veți avea nevoie de toate lucrurile pentru a lucra rapid pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cum creezi caramelul?

Apa și siropul auriu fac caramelul mult mai stabil – zahărul se poate dizolva în acestea și apoi se poate carameliza uniform pe măsură ce apa se evaporă, ceea ce înseamnă că amestecul poate fi agitat fără ca acesta să cristalizeze.

Cât de fierbinte ar trebui să fie fagurele?

Motivul pentru care duceți zahărul la 140C este că, în acest moment, amestecul realizează un echilibru perfect între caramelizare și amărăciune.

De ce folosiți bicarbonat de sodă?

Adăugarea bicarbonatului de sodă provoacă o reacție chimică în tigaie, creând o explozie de dioxid de carbon gazos, care formează bule în amestec. Pe măsură ce zahărul ajunge la stadiul de „crack”, structura sa puternică va prinde aceste bule pe măsură ce se răcește.

Trebuie să amestecați rapid bicarbul pentru ao distribui pe tot zahărul, dar și pe scurt, astfel încât să nu eliminați bulele de aer înainte de a răsturna amestecul în cutie.

Cum îți răcorești fagurele?

Punerea fagurelui într-un cuptor cald înseamnă că se va răci încet – acest lucru ar trebui să împiedice prăbușirea acestuia, permițându-i să se fixeze și să se întărească înainte de a se dezumfla.

Cum depozitați fagure de miere?

Păstrarea fagurelui într-un recipient etanș îl va menține crocant mai mult timp – împiedică umezeala din aer să ajungă în fagure, care ar începe să dizolve zahărul, făcându-l mai moale.


Rețetă fagure de miere

Ingrediente

 • zahăr pudră 300g
 • sirop auriu 4 linguri
 • bicarbonat de sodiu 1 lingură
 • fulgi de sare de mare (opțional)

Metodă

 • Pasul 1

  Încălziți cuptorul la 120 ° C / ventilator 100 ° C / gaz 1. Căptușiți o cutie adâncă de 20 cm pătrat cu hârtie de copt și puneți zahărul și siropul auriu într-o tigaie mare cu 2 linguri de apă. Încălziți la foc mediu, învârtind și amestecând ușor până când tot zahărul s-a dizolvat, apoi ridicați ușor focul și fierbeți timp de 8-12 minute, verificând cu un termometru de zahăr în mod regulat până când ajunge la 140C și are o culoare caramel profundă. Opriți cuptorul.

 • Pasul 2

  Puneți bicarbul și cutia căptușită la îndemână, împreună cu un tel. Odată ce amestecul de zahăr citește 140C, încingeți rapid bicarbul în tigaie și bateți-l – aveți grijă, deoarece acesta va bula în sus și se va extinde rapid.

 • Pasul 3

  Bateți timp de 2-3 secunde pentru a distribui bicarbul, apoi răzuieți rapid în cutia căptușită. Presărați sare de mare, dacă doriți, apoi puneți cu grijă în cuptor timp de 20 de minute, apoi scoateți-le și răcoriți-le complet.

 • Pasul 4

  Scoateți fagurele din tablă, îndepărtați cu grijă hârtia de copt și rupeți-o în cioburi. Se va păstra într-un recipient etanș la temperatura camerei timp de o săptămână.

.
#Fagure #casă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *