Tipul bucătăriei:

Rețetă pentru tartă cu afine Mascarpone

Felie de afine și mascarpone

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 6
  • Uşor

Faceți baza de foietaj și compotul de afine înainte pentru o lucrare de asamblare rapidă, ideală pentru următoarea cină de vară


Ingrediente

  • foietaj gata preparat 1 foaie
  • ou 1, bătut
  • zahăr glazură 2 linguri, plus 2 linguri pentru praf
  • afine 250g
  • zahăr brun moale deschis 2 linguri
  • suc de lămâie o stoarcere
  • mascarpone 250g
  • crema dubla 200 ml
  • pastă sau extract de fasole de vanilie 1 linguriță
  • mentă o mână de frunze

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Derulați foaia de foietaj și folosiți un cuțit pentru a marca ușor o margine la 4 cm de margine până la capăt. Folosiți o furculiță pentru a înțepă interiorul peste tot, apoi glisați întreaga foaie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se periază cu ou bătut și se pudrează ușor cu zahăr glazură. Coaceți la cuptor timp de 15-20 de minute sau până când devine auriu și crocant, iar părțile laterale au crescut. Scoateți din cuptor și, odată răcit ușor, împingeți ușor în jos în mijloc dacă a crescut. Se răcește complet.

  • Pasul 2

    Pune afinele, zahărul brun și sucul de lămâie într-o tigaie mică și gătește timp de 5-10 minute sau până când afinele se despart și sunt suculente. Rece.

  • Pasul 3

    Puneți mascarpone într-un castron cu zahărul glace rămas și bateți pentru a combina. Adăugați crema dublă și pasta de fasole de vanilie și continuați să bateți până când țineți vârfuri moi.

  • Pasul 4

    Puneți amestecul de cremă pe tot centrul foii, creând mici vârfuri și goluri, apoi puneți lingura peste compotul de afine. Presărați frunzele de mentă și un praf suplimentar de zahăr glazură dacă doriți și serviți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 652
  • Gras 51.1g
  • Saturează 30.3g
  • Carbohidrați 39,5g
  • Zaharuri 23.1g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 6.8g
  • Sare 0,6g
.
#Felie #afine #și #mascarpone
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast