Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Reteta de flan spaniol

Flan spaniol cu ​​portocale si scortisoara

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Acest flan este o cremă coaptă, cu o textură ceva mai bogată, mai densă și mai catifelată decât vărul său mai cunoscut, crema caramel. Combinația de caramel, portocală și scorțișoară este irezistibilă.


*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei

Ingrediente

  • tot laptele 1 litru
  • portocale 2, zestă
  • scorțișoară măcinată ½ linguriță
  • ouă 6
  • zahăr pudră 80 g
  • zahăr pudră 250 g

Metodă

  • Pasul 1

    Se toarnă laptele într-o tigaie mare, se adaugă coaja de portocală și scorțișoara, se amestecă bine și se pune la foc mediu. Se aduce la fierbere și se fierbe continuu până când laptele scade cu 1/3. Cel mai simplu mod de a măsura acest lucru este să luați o frigărui lungă de lemn și să o puneți în laptele rece din tigaie. Notați nivelul laptelui punând degetul în acel punct, apoi folosiți cu grijă un cuțit ascuțit pentru a tăia un mic șanț în băț. Utilizați acest semn pentru a testa adâncimea laptelui pe măsură ce se reduce.

  • Pasul 2

    Pentru a face caramelul, puneți 250 g zahăr și 125 ml apă rece într-o tigaie grea. Aduceți la fiert și amestecați până când zahărul s-a dizolvat. Dați focul și fierbeți până obțineți un caramel auriu intens. Se toarnă într-o tavă rotundă din ceramică sau sticlă rezistentă la cuptor (aproximativ 19 cm). Pune vasul într-o tavă de prăjire.

  • Pasul 3

    Odată ce laptele s-a redus, se încălzește cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Se amestecă ouăle și 80g zahăr într-un bol până se omogenizează, dar nu prea aerat. Se strecoară laptele redus printr-o sită fină pe ou și se amestecă, încercând să nu creeze prea multe bule. Se strecoară din nou amestecul în timp ce se toarnă cu grijă în vas peste caramel. Adăugați suficientă apă clocotită în tava de prăjire pentru ca aceasta să ajungă la jumătatea părții laterale a vasului (s-ar putea să vi se pară mai ușor de făcut când tava și vasul sunt deja la locul lor pe raftul cuptorului, deoarece va fi destul de greu).

  • Pasul 4

    Coaceți flanul în baia de apă timp de aproximativ 30-40 de minute, până când se fixează, dar cu un pic de clătinare în centru. Scoateți flanul din tavă și lăsați să se răcească la temperatura camerei. Se da la frigider pentru cel putin 6 ore, sau de preferat peste noapte.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, glisați un cuțit de masă în jurul marginii vasului. Puneți o farfurie mare deasupra și răsturnați rapid pentru a elibera flanul pe farfurie.

.
#Flan #spaniol #portocale #scortisoara
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *