Tipul bucătăriei:
Fleac crunch de cireșe
- serveste 6
- Uşor
Cea mai bună budincă vine într-un pahar! Această idee ușoară pentru fleac folosește brownies gata preparate și prăjituri cu fulgi de porumb, cu cireșe și afine. Garnită cu cremă, smântână și ciocolată – ce nu e de iubit? Un desert ideal pentru o cină specială cu prietenii sau familia
Încearcă această rețetă de fleac de cireșe, apoi verifică-ne fleac de ciocolată, fleac de sherry și fleac de căpşuni.
Ingrediente
- cremă gata făcută cuva de 500 ml
- ciocolata neagra 100 g, rupte în bucăți
- mini brownie de ciocolată aproximativ 300g
- cireșe în kirsch sau cireșe conservate borcan de 390 g sau cutie de 425 g
- afine 150-200g
- prăjituri cu fulgi de porumb de ciocolată 150g (sau crocante de orez, dacă preferi)
- crema dubla 200 ml
- crème fraîche 200 ml
- zahăr pudră 4 linguri, cernute
- cirese proaspete sau si ciocolata rasa a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți crema și bucățile de ciocolată într-o tigaie. Se încălzește ușor, amestecând, până când ciocolata se topește complet. Se răcește cu folie alimentară așezată direct pe suprafața cremei.
-
Pasul 2
Aranjați brownies-urile în baza unui bol de fleac sau a 6 pahare individuale. Scurgeți cireșele, păstrând lichidul, și amestecați cu afinele. Se pun peste brownies și se stropesc cu 4-5 linguri de suc rezervat. Zdrobiți puțin prăjiturile cu fulgi de porumb cu un sucitor și împrăștiați-le deasupra. Se toarnă peste crema de ciocolată răcită și se da la rece până când este gata de servire.
-
Pasul 3
Bateți smântâna dublă cu crème fraîche și zahărul pudră până la vârfuri moi. Puneți peste fleac și decorați cu cireșe proaspete și ciocolată rasă, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 897
- Gras 58.2g
- Carbohidrați 82.2g
- Fibră 3.8g
- Proteină 9.6g
- Sare 0,5g