Tipul bucătăriei:
Fleac de boabe de iarnă
- serveste 8
- Uşor
Acest fleac elegant de fructe de iarnă este o întorsătură grozavă a unui clasic mult iubit. Arată impresionant pe masă, dar este de fapt foarte ușor de făcut
Încercați această rețetă de fleac cu fructe de iarnă, apoi verificați fleacul nostru de Crăciun, Baileys fleac, fleac de sherry și Mai mult Idei de deserturi de Craciun.
Ingrediente
- fructe de padure amestecate congelate punga de 500 g
- zahăr tos auriu 4 linguri
- crème de cassis 4 linguri (sau orice alt lichior de fructe de pădure)
- prajitura madeira aproximativ 250 g, feliate
- mascarpone cuva de 250 ml
- cremă proaspătă cuva de 500 ml
- extract de vanilie 2 lingurite
- crema dubla Oală de 284 ml și 142 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pune fructele de pădure și zahărul într-o tigaie și încălzim ușor până când zahărul s-a dizolvat. Se amestecă cassis și se răcește ușor.
-
Pasul 2
Pune un strat de tort madeira pe fundul unui vas mare de sticlă și pune peste ⅔ din amestecul de fructe de pădure (s-ar putea să nu ai nevoie de tot lichidul).
-
Pasul 3
Bateți mascarpone până la omogenizare, apoi amestecați treptat crema și amestecați vanilia. Se pune deasupra tortului și fructelor de pădure. Bateți smântâna până la vârfuri moi și turnați-o pe cremă. Răciți timp de o oră. Chiar înainte de servire, puneți cu lingura restul amestecului de fructe de pădure.
Informatii nutritionale
- Kcals 672
- Gras 52.9g
- Saturate 30.1g
- Carbohidrați 45g
- Fibră 2g
- Proteină 5.6g
- Sare 0,53g