Tipul bucătăriei:
Fleac de caș de lămâie
- servește 6
- Uşor
Faceți acest fleac delicios de caș de lămâie în doar 15 minute (plus puțin timp de înmuiere). Strat cu cremă de vanilie, ciocolată neagră și tort de madeira, este desertul de vară suprem
Faceți acest fleac zingy de lămâie, apoi verificați reteta noastră de fructe de vară, fleac de ciocolată, fleac de sherry și mai multe rețete fleac.
Ingrediente
- cireșe maraschino în sirop (am folosit Luxardo) Borcan de 400g
- tort de madeira 1 pâine (250g)
- sherry crem 75 ml
- crema dubla 300ml
- crema de vanilie 500 ml
- caș de lămâie 120g
- ciocolata neagra 25g
Metodă
-
Pasul 1
Scurgeți vișinele printr-o sită peste un castron, rezervând siropul. Feliați pâinea din Madeira și folosiți feliile de tort pentru a căptuși un vas mic sau un castron mare de sticlă. Se toarnă peste sherry și jumătate din siropul de cireșe rezervat și se lasă la macerat. Bateți smântâna dublă la vârfuri moi și lăsați-o deoparte.
-
Pasul 2
Se pune lingura peste stratul de burete înmuiat, apoi se punctează peste jumătate din cireșele scurse. Stropiți cu jumătate din siropul de cireșe rămas. Puneți peste cremă, apoi întindeți-o astfel încât să acopere cireșele. Se pune peste bloburile de caș de lămâie, folosind partea din spate a lingurii pentru a înfășura cașul prin cremă.
-
Pasul 3
Chiar înainte de servire, împrăștiați cireșele rămase peste fleac, stropiți peste restul siropului de cireșe și radeți peste ciocolata neagră.
Informatii nutritionale
- Kcals 704
- Gras 38.3g
- Saturează 23.1g
- Carbohidrați 80.1g
- Zaharuri 66.2g
- Fibră 0,5g
- Proteină 6.4g
- Sare 0,6g