Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de ciocolată cu baileys

Fleac de ciocolată Baileys tiramisu

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 12
  • Uşor

Verificați rețeta noastră uimitoare de fleacuri cu Baileys plină de băuturi, rulou elvețian de ciocolată și friscă ușoară cu espresso. Faceți acest desert indulgent pentru o piesă centrală impresionantă la sărbătoarea de Crăciun


Încercați această răsucire Baileys pe un tiramisu sau faceți rețeta noastră clasică de tiramisu italian.

Acest fleac de ciocolată este o piesă centrală uimitoare de Crăciun. Verificați, de asemenea, fleacurile noastre de Crăciun, fleacurile de sherry, fleacurile de căpșuni și multe altele Idei de desert de Crăciun.


Acest Fleac de tiramisu Baileys rețeta este creată de câștigătorul original GBBO și brutarul expert Edd Kimber. Edd Kimber spune: Acest fleac inspirat de tiramisu este foarte puțin pregătit, deci este o opțiune plăcută dacă nu doriți să petreceți ore în bucătărie. ”

Căutați mai multe idei? Consultați colecția noastră de showstopping retete fleacuri

Ingrediente

  • tot laptele 500 ml
  • faina de porumb 40g
  • zahăr pudră 200g
  • pastă sau extract de fasole de vanilie 1 linguriță
  • ouă 3, mare
  • biscuiți amaretti 25g, zdrobit

CUSTARD DE CIOCOLATA

  • ciocolata neagra 100g, 50g tocat și 50g ras, pentru a servi
  • fulgi de sare de mare o ciupitura

CUSTARD BAILEYS

  • mascarpone 75g
  • Baileys (sau lichior de cremă irlandeză) 50 ml

BURETE

  • rola elvetiana de ciocolata 1 mare (de casă sau cumpărat în magazin)
  • cafea tare 100ml, fierbinte
  • amaretto 2-4 linguri, (în funcție de cât de plăcut îți place)

ESPRESSO CREMA BĂTUITĂ

  • zahăr brun moale deschis 2 linguri
  • pudra espresso instant 2 lingurițe
  • crema dubla 450ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face crema, puneți laptele integral într-o tigaie mare la foc mediu și aduceți-l la foc mic. Între timp, puneți făina de porumb, zahărul tos, vanilia și ouăle într-un castron mare și bateți până se omogenizează. Se toarnă laptele fierbinte peste amestecul de ouă, amestecând împreună. Se toarnă crema din nou în tigaie și se gătește ușor, bătând constant, până se îngroașă. Împarte cremă în mod egal între 2 boluri. La unul, adăugați 50g de ciocolată neagră tocată și sare de mare, amestecând până când ciocolata s-a topit. La al doilea, adăugați mascarpone și Baileys, amestecând până se amestecă uniform. Apăsați o foaie de peliculă pe suprafața cremelor pentru a opri formarea pielii și a răci câteva ore.

  • Pasul 2

    Când sunteți gata de asamblare, tăiați rola elvețiană în felii groase de 2cm. Se amestecă cafeaua fierbinte și amaretto. Introduceți rapid o parte a feliilor de rulouri elvețiene în amestecul de cafea și folosiți pentru a căptuși părțile laterale ale unui bol mic. Luați feliile rămase și rupeți-le în bucăți, umplând fundul vasului. Stropiți peste amestecul de cafea rămas. Răspândiți crema de bază Baileys peste bază, urmată de un strat de biscuiți amaretti zdrobiți și apoi crema de ciocolată. Se răcește câteva ore sau peste noapte.

  • Pasul 3

    Când sunteți gata de servire, puneți zahărul brun și pudra de espresso într-un castron mic și turnați peste 2 linguri de apă clocotită, amestecând pentru a combina. Se toarnă acest amestec de cafea în smântână dublă și se amestecă până când acesta ține doar vârfuri moi. Puneți crema pe fleac și acoperiți cu ciocolata rasă.

  • Pasul 4

    Odată complet asamblat, fleacul se va păstra o zi în frigider, dar puteți face bazele de cremă cu câteva zile înainte și puteți răci până când sunteți gata de asamblare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 547
  • Gras 35.9g
  • Saturează 21g
  • Carbohidrați 46,5g
  • Zaharuri 39.7g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 6.5g
  • Sare 0,7g
.
#Fleac #ciocolată #Baileys #tiramisu
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *