Tipul bucătăriei:
Fleac de piersici și zmeură
- servește 6-8
- Uşor
Piersicile și zmeura fac cele mai bune fleacuri de fructe. Tortul cumpărat de la magazin face ca acest pud clasic de vară să fie atât de ușor, iar deserturile individuale să arate întotdeauna bine
Încearcă acest fleac cu piersici și zmeură, apoi verifică-ne fleac de ciocolată, fleac de sherry și fleac de căpşuni.
Ingrediente
- piersici 4, 1 tăiat felii și restul tocat
- zmeura 200 g
- rom 100 ml
- suc de piersici 200 ml
- prajitura madeira 1
- dulceata de zmeura fara seminte 2-3 linguri
- mascarpone 250 g
- caș de lămâie 4 linguri
- crema dubla 300 ml
Metodă
-
Pasul 1
Amesteca piersicile tocate cu zmeura, romul si sucul de piersici. Tăiați prăjitura în felii și faceți sandvișuri cu dulceața, tăiați acestea în degete sau cuburi. Împărțiți cuburile de prăjitură în 6 sau 8 pahare mici și puneți o lingură de amestec de fructe în fiecare, lăsând sucul să se înmoaie în burețel.
-
Pasul 2
Bateți mascarpone și lemon curd împreună. Bateți smântâna până la vârfuri moi. Îndoiți jumătate din smântână în amestecul de mascarpone și puneți o lingură peste fructe. Mai batem putin frisca si terminam fleacurile cu o lingura de smantana si feliile de piersici ramase.
Informatii nutritionale
- Kcals 527
- Gras 35.2g
- Carbohidrați 39.4g
- Fibră 2.3g
- Proteină 4.7g
- Sare 0,4g