Tipul bucătăriei:
Fleacuri portocalii și amaretti de sânge
- servește 4 persoane
- Uşor
Fleacurile noastre individuale fac un desert de cină rapid și ușor, folosind portocale de sânge de sezon, gata în doar 15 minute
Încercați aceste fleacuri portocalii de sânge, apoi verificați-le fleac de ciocolată, fleac sherry și fleac de căpșuni.
Găsiți aici mai multe rețete sezoniere pentru ianuarie …
Ingrediente
- gelatină 4 frunze
- suc neted de portocale din sânge 500 ml
- biscuiți amaretti 8, mărunțit, plus extra mărunțit pentru a servi
- cremă de vanilie gata preparată 300ml
- crema dubla 200 ml
- zahăr glazură 2 linguri
- extract de vanilie 1 linguriță
Metodă
-
Pasul 1
Puneți frunzele de gelatină într-un castron cu apă rece și lăsați-le 10 minute.
-
Pasul 2
Încălziți sucul de portocale într-o tigaie până sub punctul de fierbere, apoi scoateți focul.
-
Pasul 3
Adăugați gelatina și amestecați până se dizolvă. Se răcește, apoi se strecoară în fundul a patru pahare de servit. Se răcește la frigider timp de 2 ore (sau peste noapte) până când este setat.
-
Pasul 4
Amestecă amaretti în cremă și lingură peste jeleuri. Bateți ușor smântâna cu zahărul glazurat și vanilie, apoi puneți câte o păpușă peste cremă pe fiecare. Finalizați cu amaretti mai mărunțiți.
Informatii nutritionale
- Kcals 535
- Gras 34g
- Saturează 18.6g
- Carbohidrați 46.9g
- Zaharuri 42.7g
- Fibră 0,5g
- Proteină 9.6g
- Sare 0,2g