Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de fondant de ciocolata

Fondant de ciocolata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 8
  • Uşor

O rețetă ușoară pentru a face acest desert preferat de ciocolată topită în mijloc. Încă un câștigător la meniurile pentru cină. Se serveste cu putina crema in parte


Răsfățați-vă cu acest fondant clasic de ciocolată, apoi încercați fondante de ciocolată cu caramel sărat, fondante de ciocolată și cireșe și fondante de ciocolată Linder.

Ingrediente

  • cacao 4 linguri
  • ciocolata alba 50g (verde și negru este bun)
  • 70% ciocolată neagră 200 g
  • unt 200g, plus extra pentru forme
  • ouă 4 întregi, plus 3 gălbenușuri
  • zahăr tos auriu 90 g
  • făină simplă 25 g

Metodă

  • Pasul 1

    Unge ușor cu unt 8 forme de budincă de 150 ml. Puneți puțină cacao în fiecare și întoarceți-l pentru a acoperi interiorul până la margine. Îndepărtează excesul de cacao, vrei doar un praf subțire.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Topiți ușor ciocolata albă și neagră cu 200g unt într-un castron peste o tigaie cu apă clocotită. Nu lăsați vasul să atingă apa, altfel se va încinge prea mult și ar putea face ca ciocolata să se blocheze (devine granulată).

  • Pasul 3

    Puneți gălbenușurile, ouăle întregi și zahărul într-un castron și puneți peste o altă tigaie cu apă clocotită. Se bate cu bătătoare electrice până când volumul a crescut și amestecul este gros, palid și pufos. Va lăsa o urmă în urmă când ridicați bătăile.

  • Pasul 4

    Se amestecă făina în amestecul de ciocolată până când aceasta dispare, apoi se unește ciocolata în amestecul de ouă. Nu-ți face griji dacă scoți aer din el, vrei să amesteci foarte bine ciocolata.

  • Pasul 5

    Se toarnă în forme lăsând un spațiu de aproximativ 1 cm în partea de sus pentru ca pudurile să se extindă. Puneți-le pe o tavă de copt și gătiți timp de 9-10 minute. Budincile vor fi format o crustă deasupra și vor începe să se desprindă de pe marginea formelor. Se lasă să stea timp de 30 de secunde înainte de a se întoarce pe farfurii de servire. Serviți cu smântână dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 527
  • Gras 42g
  • Carbohidrați 31.1g
  • Fibră 1.9g
  • Proteină 8g
  • Sare 0,54g
#Fondant #ciocolata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *