Tipul bucătăriei:
Fondant de ciocolata
- face 8
- Uşor
O rețetă ușoară pentru a face acest desert preferat de ciocolată topită în mijloc. Încă un câștigător la meniurile pentru cină. Se serveste cu putina crema in parte
Răsfățați-vă cu acest fondant clasic de ciocolată, apoi încercați fondante de ciocolată cu caramel sărat, fondante de ciocolată și cireșe și fondante de ciocolată Linder.
Ingrediente
- cacao 4 linguri
- ciocolata alba 50g (verde și negru este bun)
- 70% ciocolată neagră 200 g
- unt 200g, plus extra pentru forme
- ouă 4 întregi, plus 3 gălbenușuri
- zahăr tos auriu 90 g
- făină simplă 25 g
Metodă
-
Pasul 1
Unge ușor cu unt 8 forme de budincă de 150 ml. Puneți puțină cacao în fiecare și întoarceți-l pentru a acoperi interiorul până la margine. Îndepărtează excesul de cacao, vrei doar un praf subțire.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Topiți ușor ciocolata albă și neagră cu 200g unt într-un castron peste o tigaie cu apă clocotită. Nu lăsați vasul să atingă apa, altfel se va încinge prea mult și ar putea face ca ciocolata să se blocheze (devine granulată).
-
Pasul 3
Puneți gălbenușurile, ouăle întregi și zahărul într-un castron și puneți peste o altă tigaie cu apă clocotită. Se bate cu bătătoare electrice până când volumul a crescut și amestecul este gros, palid și pufos. Va lăsa o urmă în urmă când ridicați bătăile.
-
Pasul 4
Se amestecă făina în amestecul de ciocolată până când aceasta dispare, apoi se unește ciocolata în amestecul de ouă. Nu-ți face griji dacă scoți aer din el, vrei să amesteci foarte bine ciocolata.
-
Pasul 5
Se toarnă în forme lăsând un spațiu de aproximativ 1 cm în partea de sus pentru ca pudurile să se extindă. Puneți-le pe o tavă de copt și gătiți timp de 9-10 minute. Budincile vor fi format o crustă deasupra și vor începe să se desprindă de pe marginea formelor. Se lasă să stea timp de 30 de secunde înainte de a se întoarce pe farfurii de servire. Serviți cu smântână dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 527
- Gras 42g
- Carbohidrați 31.1g
- Fibră 1.9g
- Proteină 8g
- Sare 0,54g