Tipul bucătăriei:
Fondante de ciocolată Lindor
- serveste 8
- Uşor
Bilele Lindt îngropate în centrul acestui bud de ciocolată profund dau mici lovituri de caramel topit, perfecte pentru un desert festiv care este ușor, dar cu adevărat impresionant
Faceți aceste fondante de ciocolată Lindor pentru o budincă festivă, apoi consultați-ne profiterole, fleac de sherry, jurnalul de Crăciun și altele Idei de deserturi de Craciun.
Ingrediente
- unt 100g, plus mai mult pentru lighean
- zahăr ușor muscovado 75 g
- ouă 2
- făină auto-crescătoare 225 g
- cacao 50g, cernute
- lapte 100 ml
- caramel sau ciocolată portocale sau bile Lindt 8, solid înghețat
SOS
- unt 100 g
- sirop auriu 3 linguri
- ciocolata neagra 100 g
- crema dubla 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Ungeți un lighean de budincă de 1 litru. Bateți untul și zahărul împreună până devine ușor și pufos. Bateți 1 ou și jumătate din făină, urmate de oul și făina rămase. Se bate cacaoa, un praf de sare si laptele. Turnați amestecul în lighean și apoi aruncați bilele Lindt la intervale în jurul vârfului, împingându-le în jos în bud.
Acoperiți ligheanul cu hârtie de copt unsă cu unt și o foaie de folie deasupra, făcând un pliu în partea de sus pentru a permite extinderea, apoi legați capacul cu sfoară sau cu o bandă elastică.
-
Pasul 2
Pune budinca pe un trivet sau o farfurie răsturnată într-o tigaie mare cu capac și toarnă suficientă apă clocotită pentru a ajunge la jumătatea marginii. Acoperiți și aduceți la fiert. Gatiti 1 ora si jumatate sau pana cand o frigarui iese curata si se desprinde de pe marginile vasului (atentie la caramel moale in cazul in care o lovi din greseala).
-
Pasul 3
Preparați sosul topind toate ingredientele într-un castron pus peste o tigaie cu apă clocotită sau într-un cuptor cu microunde, amestecați până se omogenizează și lăsați mai multă smântână dacă doriți un sos mai subțire. Întoarceți budinca și turnați sosul peste.
Informatii nutritionale
- Kcals 593
- Gras 41g
- Saturate 25.5g
- Carbohidrați 46.1g
- Fibră 3.5g
- Proteină 8g
- Sare 1g