Tipul bucătăriei:
Friteli cu banane
- serveste 4
- Uşor
Servește aceste banane aluate, prăjite, cu o pudră de zahăr pudră – caută banane cu coajă galbenă (nu verzi), deoarece vei dori ca acestea să fie coapte
Pregătiți aceste fritjere crocante cu banane, apoi verificați plăcinta banoffee, prăjiturile cu banane și rom, înghețata cu banane și mai multe rețete de deserturi cu banane.
Ingrediente
- făină auto-crescătoare 100 g
- bicarbonat de sodiu 1 lingura
- pasta de boabe de vanilie ½ linguriță
- ou 1
- tot laptele 150 ml
- banane coapte 5, decojite
- ulei fără aromă pentru prăjire
- zahăr pudră o prăfuire, a servi
Metodă
-
Pasul 1
Într-un castron mare, amestecați făina auto-crescătoare, bicarbonatul de sodiu, pasta de boabe de vanilie și un praf de sare. Se sparge oul si se toarna laptele intreg. Bateți până la un aluat fin și gros. Tăiați bananele în patru bucăți diagonale fiecare.
-
Pasul 2
Umpleți o tigaie nu mai mult de o treime cu ulei fără aromă și încălziți la 180C sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde. Înmuiați fiecare dintre bucățile de banană în aluat, asigurându-vă că sunt complet acoperite, apoi introduceți cu grijă în ulei. Se prăjește, în loturi, timp de 2 minute până devin aurii. Se scurg pe hartie de bucatarie si se pudreaza cu zahar pudra pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 610
- Gras 47.3g
- Saturate 28.3g
- Carbohidrați 39.9g
- Zaharuri 25.6g
- Fibră 1.5g
- Proteină 5.5g
- Sare 1.5g