Tipul bucătăriei:
Fulgi de porumb cu miere de nucă și batoane de caramel
- face 16 pătrate
- Uşor
Doar turnați un pahar de lapte și sunați la acest mic dejun – nu vom spune. Aceste batoane cu fulgi de porumb și nuci cu miere sunt ușor de făcut, dar arată impresionant
Faceți aceste batoane cu fulgi de porumb și nuci cu miere, apoi verificați tarta noastră cu fulgi de porumb.
Ingrediente
- unt sărat 200 g
- Hobnobs 200 g, zdrobite într-un robot de bucătărie până la firimituri fine
- fulgi de porumb cu miere de nuci 125 g, plus o mână în plus pentru topping
- Caramel de garoafa conserve de 397 g
- unt de arahide neted 100 g
- zahăr tos auriu 100 g
- sirop auriu 2 linguri
- ciocolata neagra 250 g, rupte în bucăți
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tapetează o tavă pătrată de 22 cm cu hârtie de copt. Topiți 100 g de unt și amestecați cu firimiturile Hobnob și fulgii de porumb, zdroindu-i ușor. Împingeți amestecul în baza formei cu dosul unei linguri de lemn pentru a crea o bază fermă și plată. Coaceți timp de 10 minute pe un raft înalt, apoi răciți complet.
-
Pasul 2
Între timp punem într-o cratiță caramelul, restul de 100 g unt, untul de arahide, zahărul și siropul auriu și fierbem 6-8 minute, amestecând să nu se prindă de fund. Când este groasă și are o culoare maro-fudge bogată, turnați pe toată baza. Se lasă să se răcească, apoi se dă la frigider pentru încă o oră sau până se întărește (nu se va întări complet).
-
Pasul 3
Pune bucățile de ciocolată într-un castron peste o tigaie cu apă abia fiartă și se topește. Se răcește focul câteva minute, apoi se stropește deasupra stratului de caramel răcit și se înclină pentru a acoperi uniform. Lăsați încă câteva minute să se întărească parțial, apoi mai presărați câțiva fulgi de porumb cu miere și nuci și lăsați să se întărească complet undeva rece sau la frigider. Tăiați în pătrate.
Informatii nutritionale
- Kcals 413
- Gras 24g
- Saturate 12.3g
- Carbohidrați 42.6g
- Zaharuri 33g
- Fibră 2.6g
- Proteină 5.3g
- Sare 0,5g