Tipul bucătăriei:
Fursecuri cu ciocolata cirese
- face 25-30
- Puțin efort
Aceste fursecuri sunt inspirate de batonul de ciocolată Australian Cherry Ripe – nucă de cocos mestecată și cireșe glace acoperite cu ciocolată neagră. Aici veți găsi aceleași arome, doar sub formă de fursecuri.
Ingrediente
- ciocolata neagra 225 g, tocat
- unt nesarat 125g, moale
- zahăr brun deschis moale 200 g
- ouă 2, bătut
- extract de vanilie 1 lingura
- făină simplă 150 g
- praf de copt 2 lingurite
- nucă de cocos uscată 100 g
- cireșe glacé colorate naturale 150 g, uscate și tocate
- tot laptele 2 linguri
- zahăr pudră 6 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Topiți ciocolata într-un castron rezistent la căldură peste apă fiartă sau în cuptorul cu microunde.
-
Pasul 2
Cremă untul și zahărul brun deschis moale până când palid și ușor. Adaugam treptat ouale batute, amestecand bine intre fiecare adaugare si apoi adaugam extractul de vanilie. Adaugam ciocolata topita si amestecam pana se omogenizeaza. Se cerne peste amestec faina, praful de copt si un praf de sare. Adăugați nuca de cocos, cireșele și laptele apoi amestecați. Acoperiți și lăsați la rece timp de 2 ore sau până când sunt întăriți.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 180c/ventilator160c/gaz4. Acoperiți două foi de copt solide cu hârtie de copt și turnați zahărul pudră într-un bol. Puneți o linguriță grămadă de aluat de prăjituri în palmă și rulați într-o bilă netedă de dimensiunea unei nuci mici. Rulați fursecul în zahăr pudră pentru a se înveli gros și puneți pe tava de copt. Repetați cu aluatul de prăjituri rămas, păstrând fursecurile la distanță între ele. Coaceți în loturi pe raftul din mijloc al cuptorului timp de aproximativ 12 minute până când blatul este ferm, dar nu crocant. Răciți fursecurile pe foile de copt.
Informatii nutritionale
- Kcals 191
- Gras 10g
- Carbohidrați 25g
- Fibră 1g
- Proteină 2g