Skip to content

Vegetarian

Tipul bucătăriei:

Trei borcane de gem de căpșuni

gem de căpșuni

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 3-4 borcane
  • Uşor

Faceți-vă propriul dulce suculent cu această rețetă super simplă, care necesită doar trei ingrediente. Bucurați-vă de pâine prăjită sau dați un borcan cadou


Faceți-vă propriul gem de căpșuni, apoi verificați gemurile noastre de căpșuni și Pimm, gem de pere, gem de rubarbă și mai multe rețete de gem.

Ingrediente

  • căpșune 1 kg
  • dulceață de zahăr 750g
  • lămâie 1, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Scoateți fiecare căpșună tăind o formă de con în partea de sus a fructelor de pădure cu un cuțit mic și îndepărtând tulpinile. Tăiați-le în jumătăți sau sferturi, în funcție de dimensiune. Bătați într-o tigaie mare cu zahăr și aruncați bine. Se lasă la macerat 2 ore. Zaharul va atrage umezeala din capsuni, asigurandu-se ca nu se dezintegra prea mult si isi pastreaza culoarea vibranta. Puneți două farfurioare în congelator – acest lucru vă va ajuta să aflați dacă gemul este setat mai târziu.

  • Pasul 2

    Încălziți amestecul la foc mic, amestecând ușor timp de 5-10 minute sau până când zahărul s-a dizolvat. Ridicați focul și fierbeți încă 5-10 minute, amestecând în mod regulat pentru a evita prinderea pe fund, până când gemul s-a îngroșat sensibil.

  • Pasul 3

    Scoateți una dintre farfurii din congelator și puneți puțin lingură pe el. Se lasă la setat timp de 30 de secunde-1 minut. Odată răcit, treceți ușor degetul prin gem. Suprafața ar trebui să se încrețească și degetul ar trebui să lase o urmă limpede, proeminentă, care nu se umple din nou. Alternativ, testați dacă gemul a atins 105C pe un termometru digital sau cu zahăr.

  • Pasul 4

    Îndepărtați orice spumă sau spumă care s-a ridicat la vârf cu o lingură. Se amestecă în borcane curate, sterilizate și se acoperă cu un cerc de ceară sau hârtie de copt. Înșurubați capacele și etichetați clar fiecare borcan. Acest gem se va păstra timp de 1 an într-un loc răcoros și întunecat. Chill odată deschis.

Informatii nutritionale

  • Kcals 34
  • Carbohidrați 8g
  • Zaharuri 8g
  • Fibră 0,4g
  • Proteină 0,1g
.
#gem #căpșuni
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *