Skip to content

Tipul bucătăriei:

Gogoase de gem

Gogoase de gem

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

 • face 12
 • Uşor

Pillowy la mijloc, zahăr crocant la exterior, absolut umplut cu gem – și cu kilometri mai buni decât orice ai putea cumpăra


Căutați cea mai bună rețetă de gogoși cu gem? Încercați rețeta noastră, apoi verificați mai multe idei de gogoși. Gemul nostru de căpșuni de casă face, de asemenea, o umplutură delicioasă în această rețetă de gogoși.

Nu te lăsa amăgit de ideea de a-ți crea propriile gogoși. Odată ce ai mâncat din prima ta casă, nu te vei mai uita niciodată înapoi. Aluat ușor ca o pană, caramelizat și zahărit la exterior și încărcat cu gem în mijloc.


Cum se fac gogoși de dulceață

Care drojdie este cea mai bună pentru a face gogoși?

Drojdia uscată cu acțiune rapidă este o tulpină foarte puternică care a fost liofilizată. Când este amestecat cu laptele încălzit, acesta se rehidratează și se activează, hrănindu-se cu făină, zahăr și lapte și creând dioxid de carbon pentru a crea gogoși ușoare.

Ce este aluatul îmbogățit?

Gogoasele se fac dintr-un aluat îmbogățit, care este un aluat normal de făină care a fost îmbogățit cu lapte, ouă, zahăr și unt. Acestea oferă hrană suplimentară pentru drojdie, creând o creștere mai mare a aluatului. Ouăle cresc elasticitatea, astfel structura este mai puternică și poate reține mai bine bulele de dioxid de carbon.

Cum faci gogoși ușoare?

Făina de pâine conține proteina glutenică, care, atunci când este amestecată și frământată, se aliniază în legături lungi din aluat. Acesta este cel care oferă structura de captare a acelor gaze care sunt eliberate din drojdie. Este foarte important să amestecați aluatul foarte bine la început și să nu-l grăbiți. Odată cu adăugarea ouălor, zahărului, laptelui și untului, veți găsi că este un aluat mult mai lipicios, dar acesta va deveni neted și elastic cu cât îl amestecați mai mult – iar gogoșile vor fi cu atât mai ușoare pentru el.

Nu vă grăbiți a doua dovadă. După răsturnarea aluatului și modelarea acestuia, o mulțime de ușurință va fi fost scoasă din el. Așteptați până când bilele și-au dublat dimensiunea și arătați cu adevărat pufos și aerat – acest lucru va asigura cele mai ușoare gogoși odată prăjite. Nu vă faceți griji dacă bilele de aluat se lipesc ușor de hârtia de copt – doar ușurați-le cu un cuțit.

Cum adăugați bogăție gogoșilor?

Adăugarea untului treptat va ajuta la prevenirea aluatului să se despartă și să se ungă. Untul va adăuga bogăție aluatului odată copt, precum și o textură asemănătoare prăjiturii la pesmet.

Cum introduceți dulceața în gogoși?

Când conductați, împingeți duza chiar în gogoșă, trecând de punctul de mijloc – când strângeți blocajul, presiunea umplerii acestuia va împinge duza înapoi afară. De asemenea, înseamnă că veți obține un maximum de gem în gogoșă și o gustare a acestuia la fiecare mușcătură.

Cum prăjești gogoși?

Prăjiți gogoșarii până când au o culoare caramel intensă. S-ar putea să vă faceți griji că arată prea gătite, dar pe măsură ce răcesc aburul din interiorul gogoșarilor, vor scăpa și le vor înmuia, astfel încât să fie moi și perne, dar cu o aromă profundă.


Rețetă de gogoși cu gem

Veți avea nevoie de un mixer pentru această rețetă.

Ingrediente

 • drojdie uscată cu acțiune rapidă 2 lingurițe
 • tot laptele 200ml, încălzit
 • ouă 2 mari
 • făină tare de pâine albă 400g, plus extra pentru praf
 • zahăr pudră 2 linguri, plus 3 linguri pentru acoperire
 • unt nesarat 50g, înmuiat
 • ulei fără aromă pentru bol și prăjire adâncă
 • scorțișoară măcinată Sp linguriță
 • gem de zmeură fără sămânță 400g

Metodă

 • Pasul 1

  Introduceți drojdia în vasul unui mixer de stat prevăzut cu dispozitivul de fixare a cârligului, turnați laptele și amestecați ușor. Crăpați ouăle și amestecați din nou. Includeți făina, zahărul și ½ lingura de sare de mare fină și amestecați timp de 5 minute până când sunt combinate. Cu mixerul în funcțiune, adăugați o bucată mică de unt, adăugând mai mult după ce a fost încorporat. Repetați până se utilizează tot untul. Introduceți aluatul într-un vas ușor uns, acoperiți-l cu un prosop curat și lăsați-l să dovedească timp de 1-2 ore sau până la dublarea dimensiunii.

 • Pasul 2

  Bateți ușor aluatul, apoi răsturnați pe o suprafață de lucru ușor înfăptuită și împărțiți-o în 12 bucăți. Rulați în bile strânse și puneți-le pe tăvi tapetate cu hârtie de copt, prăfuite cu făină, cu o distanță de câțiva centimetri între ele. Acoperiți cu un prosop de ceai curat și lăsați să dovedească din nou până la dublarea dimensiunii.

 • Pasul 3

  Încălziți o tigaie largă, adâncă, nu mai mult de o treime plină cu ulei la 180 ° C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Într-un castron mare, amestecați scorțișoara măcinată și 3 linguri de zahăr tos și pregătiți o tavă tapetată cu hârtie de bucătărie. Gatiti gogosarii, pe loturi, in ulei timp de 1-2 minute pe fiecare parte, flipand cand sunt aurii, apoi indepartati cu grija cu o lingura fanta si scurgeti pe hartie de bucatarie. După 1-2 minute, aruncați cu grijă ușor în amestecul de scorțișoară-zahăr, apoi răciți complet pe o grătar.

 • Pasul 4

  Bătați dulceața într-un castron și bateți bine, apoi puneți-o într-o pungă de conducte cu o duză. Faceți o gaură mică în gogoșă cu o frigăruie, apoi împingeți duza în mijlocul gogoșei și introduceți o cantitate bună de gem în fiecare înainte de servire. Păstrați într-un borcan etanș pe care îl vor păstra timp de una până la două zile.

Informatii nutritionale

 • Kcals 320
 • Gras 8.1g
 • Saturează 2.9g
 • Carbohidrați 54,5g
 • Zaharuri 29.5g
 • Fibră 1.2g
 • Proteină 6.7g
 • Sare 0,3g
.
#Gogoase #gem
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *