Tipul bucătăriei:
Gogoșe de căpșuni și smântână
- face 18
- Uşor
Ai putea să mănânci un castron de căpșuni și smântână … Sau ai putea încerca aceste gogoși surprinzător de ușoare și incredibil de mai, umplute cu gem de căpșuni și glazurate cu o ganache de ciocolată albă
Încercați această rețetă de gogoși cu căpșuni și smântână, apoi verificați gogoșile noastre de gem, gogoși la cuptor, mini gogoși și mai multe rețete de gogoși.
Căutați mai multe rețete de căpșuni? Verificați cupcakes-urile cu căpșuni, tortul cu căpșuni, cheesecake-ul cu căpșuni și multe altele.
Ingrediente
- tot laptele 175 ml
- zahăr tos auriu 75g
- drojdie activă uscată 2 lingurițe
- făină tare de pâine albă 425g
- sare 1/2 linguriță
- ouă 2 medii, ușor bătute
- unt nesarat 75g, foarte moale
- extract de vanilie 1 linguriță
- ulei vegetal pentru prăjire
- gem de căpșuni fără sămânță 4 linguri
GLAZE DE CIOCOLATA ALBA
- ciocolata alba 100g
- crema dubla 2 linguri
- zahăr glazură 1 lingură
- căpșuni liofilizate 1 lingură
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți laptele până sub punctul de fierbere, apoi scoateți-l de pe foc și răciți până îl încălziți manual. Se adaugă 1 linguriță de zahăr și drojdie și se bate, apoi se lasă la loc cald timp de 5 minute până când drojdia a format o spumă groasă deasupra laptelui.
-
Pasul 2
Incarcati faina, zaharul ramas si sarea intr-un bol mare. Se face o fântână în mijlocul ingredientelor uscate și se adaugă ouăle, untul înmuiat, amestecul de lapte cu drojdie și extractul de vanilie. Folosind o lingură de lemn, amestecați până se reunesc în aluat moale.
-
Pasul 3
Ieșiți din vas și frământați 5 minute până când aluatul este neted și elastic. Formați o bilă și puneți-o într-un castron curat, acoperiți-o cu folie alimentară și lăsați-o într-un loc cald timp de 1½ ore sau până la dublarea dimensiunii.
-
Pasul 4
Ridicați aluatul pe suprafața de lucru și frământați ușor din nou timp de 30 de secunde, apoi ciupiți bucăți de aluat de dimensiuni mari de nuc și rotiți-le în bile. Se lasă sub film de ulei pentru 30 de minute.
-
Pasul 5
Încălziți uleiul într-o tigaie sau wok nu mai mult de o treime plin și încălziți la 180 ° C, sau până când un cub de pâine se rumeneste în aproximativ 45 de secunde. Adăugați gogoșarii în loturi de 3-4, având grijă să nu aglomerați tigaia. Gatiti cateva minute de fiecare parte, pana cand se umfla si devine maro-inchis. Se scurge pe hârtie de bucătărie și se lasă să se răcească.
-
Pasul 6
Pentru a face glazura, topiți ușor ciocolata și smântâna într-un castron, dar nu atingeți, fierbând apa. Nu vă faceți griji dacă pare să se separe sau să arate gras, atunci când adăugați zahărul glazor va aduce totul la loc. Se amestecă zahărul glazură, apoi 1 lingură apă caldă.
-
Pasul 7
Faceți o gaură în lateralul fiecărei gogoși răcite cu o frigarui de lemn. Strângeți ceva gem folosind un tub larg de conducte sau o sticlă stoarcă. Scufundați cu grijă partea superioară a fiecărei gogoși în glazură, apoi presărați cu câteva căpșuni liofilizate și lăsați să se întindă.
Informatii nutritionale
- Kcals 238
- Gras 11.1g
- Saturează 4.9g
- Carbohidrați 29g
- Zaharuri 11.2g
- Fibră 0,9g
- Proteină 4.8g
- Sare 0,2g