Skip to content

Tipul bucătăriei:

Gogoși cu inel de afine pe o suprafață întunecată cu etichete și veselă

Gogoși coapte cu afine cu glazură de lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 18
  • Uşor

Aceste gogoși coapte cu fructe arată fantastic, au un gust delicios și sunt surprinzător de ușor de făcut. În plus, pentru că sunt coapte, nu prăjite, sunt mai sănătoase decât gogoșile obișnuite. Veți avea nevoie de o tavă de copt pentru gogoși, disponibilă de la Lakeland sau Sainsbury’s


Răsfățați-vă cu aceste gogoși coapte cu glazură de lămâie, apoi consultați-ne gogoși gem, mini gogoși și inel gogoși.

Ingrediente

  • făină simplă 150 g
  • praf de copt 1 lingura
  • unt 30 g, rece
  • zahăr tos auriu 75 g
  • sare ¼ linguriță
  • zer 200 ml
  • extract de vanilie 1 lingura
  • ou 1
  • afine 90 (o punnet)

GLAZURĂ

  • zahăr pudră 100 g
  • lămâie 1, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Cerne făina și praful de copt într-un castron, tăiem untul în bucăți mici și le punem în bol. Frecați untul în făină până când toate cocoloașele dispar, apoi adăugați zahărul și sarea. Bateți zara, vanilia și oul într-o cană și turnați amestecul în făină. Amestecați totul rapid cu un tel cu balon, dar nu vă faceți griji că faceți un aluat fin, câteva cocoloașe sunt bine.

  • Pasul 2

    Umpleți fiecare inel pe jumătate, împingeți 5 afine în fiecare, distanțăndu-le și coaceți gogoșile timp de 10-12 minute. Se răcește timp de un minut, apoi se aruncă cu atenție și se repetă cu mai mult amestec. Se răcește complet.

  • Pasul 3

    Pentru a face glazura, puneți zahărul pudră într-un castron și adăugați suficientă zeamă de lămâie pentru a face o glazură netedă care va rămâne doar pe suprafața gogoșilor. Turnați glazura peste gogoși.

Informatii nutritionale

  • Kcals 94
  • Gras 1.9g
  • Saturate 1g
  • Carbohidrați 17.4g
  • Fibră 0,5g
  • Proteină 1.6g
  • Sare 0,2g
#Gogoși #coapte #afine #glazură #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *