Tipul bucătăriei:
gogoși cu scorțișoară
- face 24
- Uşor
Pleacă la malul mării cu rețeta noastră proaspătă de gogoși pudrată cu scorțișoară. Servite cu un sos de ciocolată, sunt proiectul perfect pentru zilele ploioase. Dacă vă simțiți deosebit de îngăduitori, serviți cu înghețată de vanilie în lateral
Bucurați-vă de aceste gogoși cu scorțișoară pentru o gustare de după-amiază, apoi verificați gogoșile noastre cu gem, gogoșile mini, gogoșile umplute cu ciocolată și rețetele mai delicioase de gogoși.
Ingrediente
- drojdie uscată activă 1 pachet (1 lingura)
- făină simplă 500 g, plus mai mult pentru praf
- zahăr pudră 100 g, plus mai mult pentru acoperire
- iaurt simplu 1 lingura
- ouă 3 galbenusuri
- unt 25 g, topit și răcit
- ulei de arahide sau ulei de rapiță pentru prăjire
- scorţişoară pentru praf
SOS DE CIOCOLATA
- ciocolata neagra 200 g, rupte în bucăți
- crema dubla oală de 142 ml
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă drojdia cu 135 ml apă caldă și se lasă aproximativ 5 minute, până devine spumoasă. Adăugați 125 g de făină și amestecați până se omogenizează – dacă aveți un mixer de masă, folosiți accesoriul pentru bătut, acoperiți și lăsați să crească până își dublează volumul.
-
Pasul 2
Adăugați făina rămasă împreună cu zahărul, iaurtul și un praf de sare, apoi adăugați gălbenușurile și untul topit răcit și bateți până când aluatul se oprește, aproximativ 2 minute. Se framanta un minut apoi se pune intr-un bol uns cu ulei, se acopera si se lasa din nou la dospit pana isi dubleaza volumul.
-
Pasul 3
Tăiați aluatul în jumătate și acoperiți cu folie alimentară. Întindeți fiecare bucată pe o suprafață cu făină până la o grosime de 1 cm. Folosind un tăietor rotund foarte mic (max. 3 cm), tăiați rondele. Se pune pe o bucată de hârtie de copt antiaderentă și se lasă să stea 15 minute.
-
Pasul 4
Faceți sosul de ciocolată topind ciocolata în smântână într-o tigaie sau cuptorul cu microunde. Țineți de cald.
-
Pasul 5
Încinge o tigaie sau o friteuză cu ⅓ plină de ulei până când este suficient de fierbinte pentru a rumeni un cub de pâine în 1 minut. Prăjiți gogoșile în loturi, întorcându-le, până devin maro auriu – aproximativ un minut pe fiecare parte. se scurge pe prosoape de hârtie.
-
Pasul 6
Se amestecă zahărul tos cu puțină scorțișoară și se rulează gogoșile în el. Serviți cu sosul de ciocolată pentru înmuiere cât timp sunt încă calde.
Informatii nutritionale
- Gras 11.6g
- Saturate 4.7g
- Carbohidrați 30.4g
- Fibră 0,9g
- Proteină 3.2g
- Sare 0,03g