Tipul bucătăriei:
Granita de zmeura cu caramel balsamic
- servește 4 persoane
- Uşor
Amestecă-ți caramelele în acest weekend și încearcă această granită de zmeură cu caramel balsamic pentru a-ți furniza papilele gustative. Dulceața naturală a oțetului italian ascuțit funcționează strălucit odată cu zingerea fructelor moi. Funcționează total, așa că continuă, dă-i drumul!
Caramel
Veți vedea caramel sărat în toate zilele noastre, de la sosuri la dulciuri, înghețate la băuturi, deserturi la balsamuri de buze și multe altele. Pur și simplu nu ne putem sătura. Dar, desigur, nu suntem contrariul inovației.
Inspirată de eroul nostru modern de patiserie, Dominique Ansel, alias Monsieur Cronut® (care are acum brutării în New York, Tokyo și Londra), echipa de bucătărie de la Olive HQ s-a gândit la ce alte ingrediente ar putea face chiar și un caramel clasic mai bine. Dominique a experimentat caramelele făcute folosind zahăr muscovado, miere de trifoi și melasă de rodie pentru a stropi cu înghețată de vanilie de casă.
Am vrut ceva sezonier și proaspăt pentru a marca sosirea primelor zmeură britanice dulci, din acest an. Așa că am venit cu această frumusețe – dulceața naturală a oțetului italian ascuțit funcționează strălucit cu zingerea fructelor moi. Functioneaza! Încearcă…
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
Granita
- zahăr 150g
- lichior de zmeură sau gin sloe 2 linguri
- zmeura 500g
- lămâie 1, suc
Caramel balsamic
- zahăr pudră 100g
- crema dubla 100 ml
- oțet balsamic 2 linguri
A servi
- inghetata de vanilie (verificați eticheta dacă nu aveți gluten)
Metodă
-
Pasul 1
Începeți prin a face granita. Într-o tigaie mică, încălziți zahărul cu 200 ml de apă la foc mediu și amestecați până când zahărul s-a dizolvat. Se ia de pe foc și se amestecă lichiorul de zmeură, apoi se lasă să se răcească.
Într-un robot de bucătărie, blitz zmeura cu sucul de lămâie, apoi adăugați la siropul de zahăr răcit. Treceți amestecul printr-o sită fină, zdrobind cu spatele unei linguri pentru a împinge pulpa prin. Adăugați într-un recipient rezistent la congelator sau vas de copt și congelați, amestecând cu o furculiță la fiecare 30 de minute, până când este înghețat solid.
-
Pasul 2
Pentru caramel, adăugați zahărul tos într-o tigaie și gătiți la foc mediu, învârtiți tigaia în mod regulat până când zahărul devine lichid și are o culoare profundă de caramel.
Scoateți-l de pe foc și turnați cu grijă crema în timp ce bateți. Se lasă să se răcească la temperatura camerei și se amestecă prin oțetul balsamic.
-
Pasul 3
Aruncați granita cu o furculiță și împrăștiați-o cu generozitate pe o lingură de înghețată de vanilie cu o stropi bună de caramel.
Informatii nutritionale
- Kcals 440
- Gras 13.8g
- Saturează 8.5g
- Carbohidrați 69,7g
- Zaharuri 69.6g
- Fibră 4.2g
- Proteină 2.2g
- Sare 0,4g