Skip to content

Tipul bucătăriei:

Loukoumades

Greacă loukoumades

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Uşor

Un fel de gogoașă servită cu miere și nuci, aceste loukomade sunt proiectul perfect de weekend. Se servește cald cu o strop de miere, nuci zdrobite și scorțișoară


Încercați aceste loukoumades grecești, apoi verificați mai multe rețete grecești.


Rețetă adaptată din Ikaria: Food and Life in the Blue Zone de Meni Valle (22 GBP, Hardie Grant). Meni își împărtășește inspirația pentru această rețetă. „Mănăstirea Theoktistis este înaltă în munții din Pygi, un sat din partea de nord a insulei. Există o menajeră, Maria, care îi face pe vizitatori să fie întâmpinați și conduce o mică cafenea de la care puteți cumpăra ierburi locale, condimente, dulciuri de casă și faimoasele sale loukoumades. ”

Ingrediente

  • făină simplă 600g, cernut
  • drojdie uscată cu acțiune rapidă 7g
  • draga draga 1 lingură, plus un plus de servit
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă
  • nuci o mână, zdrobită, pentru a servi
  • scorțișoară măcinată a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Într-un castron mare, combinați făina și un praf de sare și faceți o fântână în centru. Se cântăresc 500 ml de apă caldă. Puneți drojdia într-o ceașcă mică, adăugați puțină apă călduță și 1 lingură de miere și amestecați până se dizolvă. Se toarnă aceasta în făină, adăugând treptat apa rămasă în timp ce se amestecă cu o lingură de lemn până se combină complet. Aluatul va fi gros și lipicios. Acoperiți și lăsați într-un loc cald timp de 1-2 ore sau până când își dublează dimensiunea.

  • Pasul 2

    Umpleți o tigaie nu mai mult de o treime cu ulei și încălziți la 180 ° C sau pur și simplu aruncați puțin din aluat în ulei – dacă uleiul face bule imediat și aluatul devine auriu, uleiul este gata.

  • Pasul 3

    Luați o parte din amestecul de aluat cu o lingură și, folosind o altă lingură, împingeți-l de pe lingură în uleiul fierbinte. Gatiti cateva gogosi odata, dar aveti grija sa nu supraaglomerati tigaia, altfel uleiul se va racori, iar gogosile nu vor gati asa cum ar trebui. Sunt gata când se ridică la vârf și sunt maronii aurii. Îndepărtați cu atenție și scurgeți-le pe hârtia de bucătărie. Continuați până când a fost folosit tot aluatul. Se servește cald cu o strop de miere, nuci zdrobite și o stropire de scorțișoară.

Informatii nutritionale

  • Kcals 473
  • Gras 11.4g
  • Saturează 1.1g
  • Carbohidrați 80g
  • Zaharuri 3.5g
  • Fibră 4g
  • Proteină 10.5g
  • Sare 0,2g
.
#Greacă #loukoumades
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *