Tipul bucătăriei:
Înghețată cu banane prăjite și caramel
- face 1 litru
- Un mic efort
Bananele și laptele sunt două lucruri pe care britanicii le aruncă cel mai mult. Nu mai! Chiar și bananele care sunt negre și patate sunt binevenite aici – sunt de fapt mai bune, deoarece sunt foarte coapte și dulci
Folosește-ți bananele coapte în această rețetă de înghețată cu banane …
Ingrediente
- zahăr pudră 150g
- unt nesarat 50g
- banane 3 coapte
- crema dubla 100 ml
BAZA DE CUSTARD
- tot laptele 600 ml
- ouă 2
- lapte condensat 100g
- glucoza lichida 25g (găsiți-l în culoarul de copt)
Metodă
-
Pasul 1
Puneți zahărul într-o tigaie și încălziți ușor, învârtiți ușor tigaia până se dizolvă. Mărește focul și gătește până la culoarea unui bănuț ruginit. Adăugați cu atenție untul și rotiți până se dizolvă complet. Adăugați bananele în caramel și gătiți timp de 5-10 minute până se înmoaie, glazurează și caramelizează. Scoateți cu grijă bananele din tigaie și puneți-le într-un blender de mare putere și bateți-le într-un piure. Adăugați crema în caramel și amestecați până se dizolvă. Se toarnă într-un castron, se lasă să se răcească ușor, apoi se acoperă suprafața cu folie de film.
-
Pasul 2
Pentru baza de cremă, puneți laptele integral într-o tigaie și încălziți până la foc mic. Bateți ouăle împreună cu laptele condensat și glucoza lichidă. Se toarnă laptele integral fierbinte peste amestecul de ouă, amestecând tot timpul, apoi se răstoarnă într-o tigaie curată. Gatiti usor timp de 10-15 minute, amestecand tot timpul, sau pana cand se ingroasa usor, iar crema se inveleste pe spatele unei linguri. Se amestecă bananele amestecate, se toarnă într-un castron, se acoperă suprafața cu folie alimentară și se răcește.
-
Pasul 3
Bătați într-o mașină de înghețată și rotiți până se îngroașă. Adăugați linguri de înghețată într-un recipient, alternând cu stropi de ¾ sos de caramel, astfel încât să se îndoaie atunci când sunt scoase. Congelați complet și serviți lingurițele stropite cu sosul rămas.
Informatii nutritionale
- Kcals 120
- Gras 6.1g
- Saturează 3.7g
- Carbohidrați 14.1g
- Zaharuri 13.3g
- Fibră 0,2g
- Proteină 2.1g
- Sare 0,1g