Tipul bucătăriei:
Înghețată cu miere dublă
- serveste 8
- Uşor
Înghețata este obligatorie pe timpul verii și de casă are un gust și mai bun. Această înghețată delicioasă cu miere va deveni în curând favorita familiei și este modalitatea perfectă de a termina un grătar
Ingrediente
- miere curgătoare 225 g
- crema dubla 550 ml
- lapte plin de grasime 250 ml
- oua mari 6, numai gălbenușuri (congelați albușurile pentru a le folosi mai târziu)
fagure
- zahăr tos auriu 125 g
- miere curgătoare 1 lingura
- bicarbonat de sodiu ¼ linguriță
- inghetata de vafe conuri de servit
Metodă
-
Pasul 1
Începeți prin a face înghețata. Se încălzește mierea într-o tigaie mică la foc mic. Într-o altă tigaie se încălzește smântâna și laptele împreună până sub punctul de fierbere. Bateți gălbenușurile într-un castron mare până se omogenizează.
-
Pasul 2
Se toarnă amestecul de smântână fierbinte peste ouă, amestecând continuu. Reveniți întregul lot în tigaie și puneți la foc mic, amestecând continuu până când crema se îngroașă suficient pentru a acoperi spatele unei linguri de lemn. Se strecoară într-un bol curat și se adaugă mierea încălzită și se amestecă bine. Răciți și apoi răciți timp de cel puțin 2 ore înainte de a amesteca într-o mașină de înghețată urmând instrucțiunile producătorului.
-
Pasul 3
Pentru a face fagure, puneți zahărul tos într-o cratiță și adăugați mierea și 4-5 linguri de apă. Aduceți încet la fierbere pentru a dizolva zahărul. Continuați să fierbeți constant până când caramelul devine de culoarea mierii. Adăugați bicarbonat de sodiu și, lucrând foarte repede, răsuciți tigaia pentru a se amesteca uniform. Se toarnă imediat într-o tavă unsă pe o suprafață rezistentă la căldură și se lasă până când fagurele este complet rece și casant.
-
Pasul 4
Rupeți fagurele în bucăți și amestecați ușor prin amestecul de înghețată. Puneți într-un recipient rezistent la congelator și congelați până este necesar. Serviți înghețata în linguri generoase în conuri de vafe.
Informatii nutritionale
- Kcals 565
- Gras 43.2g
- Carbohidrați 41.9g
- Proteină 4.9g
- Sare 0,21g