Tipul bucătăriei:
înghețată de căpșuni
- servește 8-10
- Uşor
Înghețata cu căpșuni este preferata familiei, dar cea făcută în casă are un gust mult mai bun, plină cu căpșuni proaspete și liofilizate, precum și gem pentru o mulțime de aromă de vară.
Încercați această înghețată cu căpșuni, apoi consultați mai multe rețete de căpșuni aici.
Ingrediente
- căpșune 200g, decorticat
- gem de căpșuni 4 linguri
- crema dubla Cutie de 600 ml
- lapte condensat conserve de 397 g
- căpșuni liofilizate 25 g (uitați-vă în secțiunea de copt din supermarketuri)
Metodă
-
Pasul 1
Pune capsunile si dulceata intr-un blender sau robot de bucatarie si mixeaza pana se omogenizeaza. Puneți piureul într-o sită, puneți-l peste un castron mare și lăsați să strecoare bucățile de semințe.
-
Pasul 2
Între timp, puneți smântâna dublă și laptele condensat într-un castron mare. Folosind un tel electric, bate-le pana cand amestecul devine gros si poate tine varfuri. Folosește o spatulă pentru a împinge piureul rămas prin sită, apoi pliază-l ușor prin amestecul cremos. Presărați căpșunile liofilizate și pliați-le și pe acestea, apoi răzuiți într-un recipient rezistent la congelator și congelați până se solidifică. Serviți în conuri sau boluri cu toppingurile preferate.
Informatii nutritionale
- Kcals 460
- Gras 36.3g
- Saturate 22.5g
- Carbohidrați 28.4g
- Fibră 0,6g
- Proteină 4.6g
- Sare 0,2g