Tipul bucătăriei:
Inghetata de vanilie
- serveste 6
- Uşor
Impresionează-ți oaspeții cu o înghețată de vanilie de casă rapidă și ușoară, cu doar 20 de minute de pregătire. Serviți alături de desertul preferat sau doar singur
Ingrediente
- tot laptele 200 ml
- zahăr tos auriu 150 g
- pastaie de vanilie 1, despărțit
- crema dubla Cutie de 568 ml, bine răcită
- galbenusuri de ou 6 (congelați albusurile pentru a face bezele)
Metodă
-
Pasul 1
Puneti laptele, zaharul si pastaia de vanilie intr-o cratita cu un praf de sare si aduceti doar la fiert. Se lasa la racit. Rotiți pastaia de vanilie pentru a elibera semințele, apoi scoateți-o (clătiți și uscați-o și puneți-o în borcanul de zahăr) și reîncălziți laptele. Bateți gălbenușurile și amestecați-le bine în lapte. Pune tigaia înapoi la foc mic și amestecă până când crema este suficient de groasă pentru a acoperi partea din spate a lingurii. Continuați să amestecați și nu o lăsați să se supraîncălzească sau veți ajunge cu ouă omletă. Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ 8-10 minute.
-
Pasul 2
Se toarnă crema imediat printr-o sită fină în crema răcită. Se amestecă.
-
Pasul 3
Se toarnă într-un aparat de înghețată și se amestecă până se îngroașă sau se toarnă într-o cutie de congelator și se îngheață. În ambele cazuri, congelați-l în cutia sa până când aveți nevoie de el.
Informatii nutritionale
- Kcals 665
- Gras 58,8g
- Carbohidrați 29.4g
- Proteină 6.2g
- Sare 0,12g