Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de inghetata de vanilie

Inghetata de vanilie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Impresionează-ți oaspeții cu o înghețată de vanilie de casă rapidă și ușoară, cu doar 20 de minute de pregătire. Serviți alături de desertul preferat sau doar singur


Ingrediente

  • tot laptele 200 ml
  • zahăr tos auriu 150 g
  • pastaie de vanilie 1, despărțit
  • crema dubla Cutie de 568 ml, bine răcită
  • galbenusuri de ou 6 (congelați albusurile pentru a face bezele)

Metodă

  • Pasul 1

    Puneti laptele, zaharul si pastaia de vanilie intr-o cratita cu un praf de sare si aduceti doar la fiert. Se lasa la racit. Rotiți pastaia de vanilie pentru a elibera semințele, apoi scoateți-o (clătiți și uscați-o și puneți-o în borcanul de zahăr) și reîncălziți laptele. Bateți gălbenușurile și amestecați-le bine în lapte. Pune tigaia înapoi la foc mic și amestecă până când crema este suficient de groasă pentru a acoperi partea din spate a lingurii. Continuați să amestecați și nu o lăsați să se supraîncălzească sau veți ajunge cu ouă omletă. Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ 8-10 minute.

  • Pasul 2

    Se toarnă crema imediat printr-o sită fină în crema răcită. Se amestecă.

  • Pasul 3

    Se toarnă într-un aparat de înghețată și se amestecă până se îngroașă sau se toarnă într-o cutie de congelator și se îngheață. În ambele cazuri, congelați-l în cutia sa până când aveți nevoie de el.

Informatii nutritionale

  • Kcals 665
  • Gras 58,8g
  • Carbohidrați 29.4g
  • Proteină 6.2g
  • Sare 0,12g
#Inghetata #vanilie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *