Tipul bucătăriei:
Jeleu de zmeura si menta
- serveste 8
- Puțin efort
Încercați rețeta noastră de jeleu de zmeură și mentă pentru o întorsătură contemporană și adultă a unei budinci tradiționale de petrecere. Amestecul de arome și straturile sofisticate roșii și transparente fac din acest jeleu o piesă centrală perfectă pentru orice masă.
Ingrediente
JELEE DE ZMEURE
- gelatină din frunze 5 frunze
- zmeura congelata 500 g
- zahăr pudră 150 g
- zmeura proaspata 1 pungă
JELEU DE MENTA
- zahăr pudră 200 g
- frunze de menta 1 buchet mare
- gelatină din frunze 3½ frunze
- tei 3, suc
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face jeleul de zmeura, inmuiati gelatina in apa rece pana se inmoaie. Puneti zmeura congelata, zaharul si 400 ml apa intr-o tigaie. Se încălzește ușor, până când zahărul s-a dizolvat apoi se fierbe câteva minute. Se trece printr-o sită într-o tigaie curată, se încălzește și se adaugă gelatina (se stoarce excesul de apă) până se dizolvă. Se strecoară într-un ulcior și se lasă să se răcească.
-
Pasul 2
se lasa amestecul de jeleu de zmeura pana a inceput sa se ingroase, apoi se adauga zmeura proaspata si se toarna intr-o forma de 1 litru. Răciți până când se fixează (aproximativ 4 ore).
-
Pasul 3
Pentru jeleul de mentă, pune zahărul tos într-o tigaie cu 200 ml apă. Se încălzește ușor până se dizolvă, apoi se fierbe timp de câteva minute. Se adauga menta si se lasa la infuzat 10 minute.
-
Pasul 4
Se strecoară într-o tigaie curată, se încălzește și se adaugă gelatina până se dizolvă. Adăugați sucul de lămâie. Se strecoară într-un ulcior și se răcește. Se toarnă deasupra jeleul de zmeură apoi se răcește din nou până se întărește complet. Se dovedește a servi. Serviți cu zmeură suplimentară, dacă doriți.