Skip to content

Tipul bucătăriei:

Jeleu de zmeura si menta

Jeleu de zmeura si menta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Încercați rețeta noastră de jeleu de zmeură și mentă pentru o întorsătură contemporană și adultă a unei budinci tradiționale de petrecere. Amestecul de arome și straturile sofisticate roșii și transparente fac din acest jeleu o piesă centrală perfectă pentru orice masă.


Ingrediente

JELEE DE ZMEURE

  • gelatină din frunze 5 frunze
  • zmeura congelata 500 g
  • zahăr pudră 150 g
  • zmeura proaspata 1 pungă

JELEU DE MENTA

  • zahăr pudră 200 g
  • frunze de menta 1 buchet mare
  • gelatină din frunze 3½ frunze
  • tei 3, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face jeleul de zmeura, inmuiati gelatina in apa rece pana se inmoaie. Puneti zmeura congelata, zaharul si 400 ml apa intr-o tigaie. Se încălzește ușor, până când zahărul s-a dizolvat apoi se fierbe câteva minute. Se trece printr-o sită într-o tigaie curată, se încălzește și se adaugă gelatina (se stoarce excesul de apă) până se dizolvă. Se strecoară într-un ulcior și se lasă să se răcească.

  • Pasul 2

    se lasa amestecul de jeleu de zmeura pana a inceput sa se ingroase, apoi se adauga zmeura proaspata si se toarna intr-o forma de 1 litru. Răciți până când se fixează (aproximativ 4 ore).

  • Pasul 3

    Pentru jeleul de mentă, pune zahărul tos într-o tigaie cu 200 ml apă. Se încălzește ușor până se dizolvă, apoi se fierbe timp de câteva minute. Se adauga menta si se lasa la infuzat 10 minute.

  • Pasul 4

    Se strecoară într-o tigaie curată, se încălzește și se adaugă gelatina până se dizolvă. Adăugați sucul de lămâie. Se strecoară într-un ulcior și se răcește. Se toarnă deasupra jeleul de zmeură apoi se răcește din nou până se întărește complet. Se dovedește a servi. Serviți cu zmeură suplimentară, dacă doriți.

#Jeleu #zmeura #menta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *