Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de busteni de Yule cu crema Baileys

Jurnalul lui Baileys

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Puțin efort

Cea mai bună rețetă irezistibilă a noastră de buștean de crăciun. Toată lumea va încerca să economisească loc pentru această rulada de ciocolată neagră cu cremă Bailey’s, pudrată cu o zăpadă de zahăr pudră


Faceți acest buștean de Crăciun Baileys pentru un desert impresionant de sărbătoare, apoi verificați bârnul nostru clasic de Yule, rulada de ciocolată și mai multe rețete de deserturi de Crăciun.

Ingrediente

  • pudră de cacao 50 g plus extra pentru tavă
  • făină auto-crescătoare 75 g plus extra pentru praf
  • praf de copt 1 lingura
  • ouă 5 mari
  • zahăr pudră 100 g plus extra pentru praf

UMPLUREA BAILEYS

  • crema dubla oală de 284 ml
  • Baileys 6 linguri

TOPING

  • unt 300 g
  • zahăr pudră 100 g plus puțin mai mult pentru praf
  • ciocolata neagra 400 g, topit

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 190c/ventilator 170c/gaz 5. Tapetează o tavă elvețiană de 30×40cm cu pergament, unt și pudrăm cu cacao.

  • Pasul 2

    Cerneți făina, praful de copt și cacao într-un bol. Bateți ouăle și zahărul tos cu un mixer electric până când se îngroașă, palid și își triplează volumul, aproximativ 8 minute. Încorporați amestecul de făină cu o lingură mare de metal – cu cât striviți mai puțin aer, cu atât mai bine, așa că faceți acest lucru cu grijă, dar rapid. Se toarnă în tavă, răsturnând forma pe măsură ce se toarnă, astfel încât aluatul să fie uniform. Coaceți timp de 10-15 minute sau până când sunt fermi la atingere.

  • Pasul 3

    Răciți buretele timp de 2 minute, apoi turnați-l pe o bucată de pergament pudrată cu zahăr tos. Desprindeți hârtia de căptușeală și rulați buretele folosind hârtia de dedesubt. Poate crăpa puțin, dar nu vă faceți griji, o veți acoperi cu glazură. Misto.

  • Pasul 4

    Pentru umplutură, bateți smântâna dublă până devine tare și adăugați Baileys.

  • Pasul 5

    Pentru topping, se bate untul și zahărul pudră și se încorporează ciocolata topită. Se lasă până se răcește suficient pentru a se întinde.

  • Pasul 6

    Desfășurați ușor buretele și puneți bucăți de ciocolată peste cu o linguriță, folosiți puțin mai puțin de jumătate din amestec. Întindeți ușor. Întindeți peste crema Baileys și rulați rulada cât mai strâns puteți, folosind hârtia în ajutor, fără a strivi umplutura. Întindeți toppingul peste rulada folosind un cuțit pentru a da o suprafață aspră și pudrați cu cacao sau zahăr pudră.

Informatii nutritionale

  • Kcals 791
  • Gras 57,8g
  • Saturate 32.2g
  • Carbohidrați 62.1g
  • Fibră 1.9g
  • Proteină 7.3g
  • Sare 0,87g
#Jurnalul #lui #Baileys
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *