Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Crème Caramel cu Kahlúa

Kahlúa crème caramel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Vrei un desert plin de băutură? Faceți această cremă ușoară de caramel cu lichior de cafea pentru a impresiona serios oaspeții la următoarea cină cu prietenii


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

TENDINȚA ALIMENTARĂ: PUDS BOOZY

Coacerea boozy nu este un lucru nou (iată rețetele noastre de top pentru coacere boozy) – în ianuarie am prezis că vor câștiga și mai multă popularitate în raportul nostru de tendință din 2018 (dați clic aici pentru a-l vedea) – dar luna aceasta am observat băuturi alcoolice apărând în alte dulciuri dulci. De la acadele de gheață alcoolice (gheață înghețată, cineva?) Până la tarte cu vârfuri și înghețate bețive – alcoolul a revenit oficial (îmi pare rău, millennials).

La Londra am fost cuceriți de caramel sărat și tartă de sherry din India de Est cu înghețată de cardamom la St Leonards și caramel crem de Muscat la Leroy. Flirtul plin de viață al lui Bristol a venit sub formă de baba de vermut la Root și fleacuri de mango, ciocolată și sherry și înghețată PX espresso martini, la Bar 44.

Pe Insula Skye le place whisky – ei bine, șeful bucătar Scott Davies la The Three Chimneys. Îl servește cu ciocolată de lapte prăjită cu pralină afumată, jeleu de whisky, malț și înghețată de orz. În timp ce oamenii restaurantului Lumiere din Cheltenham nu se încurcă cu produsele de curățat pentru palat tequila – gândiți-vă la chipsuri de sare, sorbet de tequila și sfere de var.

Ingrediente

  • zahăr pudră 200g
  • tot laptele 450ml
  • pudra espresso instant 1 linguriță
  • ouă 2 mari
  • galbenusuri de ou 3 mari
  • kahlua 50 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți 150g de zahăr tos într-o tigaie cu 2 linguri de apă și amestecați la foc mic până se dizolvă complet. Mărește focul și gătește, învârtind tigaia, până când caramelul capătă culoarea unui bănuț ruginit.

  • Pasul 2

    Puneți 4 ramekine mari (200 ml) într-un vas de copt și turnați caramelul în baza fiecăruia. Se răcește complet.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 160 ° C / ventilator 140 ° C / gaz 3. Puneți laptele într-o tigaie, amestecați praful instant de espresso și încălziți până la foc mic. Puneți ouăle și gălbenușurile într-un castron cu restul de 50g zahăr tos și bateți-le timp de un minut până când sunt ușoare și pufoase. Se toarnă Kahlúa în ouă, se bate scurt, apoi se toarnă peste laptele fierbinte, amestecând tot timpul. Se toarnă amestecul printr-o sită fină într-un vas mare, apoi se împarte în mod egal între cele 4 ramekine.

  • Pasul 4

    Se toarnă suficientă apă clocotită în vasul de copt pentru a ajunge la jumătatea ramekinelor și se introduce cu grijă în cuptor. Gatiti timp de 30-35 de minute sau pana cand se aseaza in jurul marginilor, dar tot cu o mica oscilatie in mijloc. Se răcește complet, se scoate din tablă, apoi se răcește cel puțin 4 ore, dar de preferință peste noapte.

  • Pasul 5

    Pentru a servi, rulați cu atenție un cuțit în jurul marginilor interioare ale ramekinelor, apoi inversați rapid pe farfurii mici.

Informatii nutritionale

  • Kcals 400
  • Gras 11.2g
  • Saturează 4.6g
  • Carbohidrați 57,8g
  • Zaharuri 57,8g
  • Proteină 10g
  • Sare 0,3g
.
#Kahlúa #crème #caramel
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast