Tipul bucătăriei:
Kugelhopf de ciocolată, alune și scorțișoară
- serveste 12
- Uşor
Kugelhopf este o prăjitură ușoară asemănătoare cu brioșa sau baba și este populară în Europa centrală. Faceți versiunea noastră de ciocolată, alune și scorțișoară ca alternativă la o rețetă de tort de Crăciun
Ingrediente
- unt 240 g
- golden caster suga 420 g
- ouă 6 medii, separate
- portocale 1, zestă
- extract de vanilie 1 lingura
- Cointreau 2 linguri
- făină simplă 170g, cernute
- praf de copt 2 lingurite
- tot laptele 120 ml
- alune de padure 80g, prăjită și măcinată fin
- scorţişoară 2 lingurite
- pudră de cacao 3 linguri
- zahăr pudră la praf
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160/gaz 4. Se bate untul pana se omogenizeaza si palid si se bate incet zaharul. Se bat galbenusurile, pe rand, batand bine dupa fiecare. Se amestecă coaja de portocală, extractul de vanilie și lichiorul. Se amestecă o lingură de făină și praf de copt, apoi se amestecă puțin lapte. Continuați până când toată făina și laptele sunt încorporate, apoi amestecați alunele de pădure măcinate prăjite. Albusurile se bat spuma pana se formeaza varfuri moi, apoi se pliaza bine in aluatul de prajitura.
-
Pasul 2
Se unge cu unt o tavă de kugelhupf sau bundt (aproximativ 2 litri) și se pudrează bine cu făină. Pune 2/3 din amestecul de tort în tavă. Amestecați restul de 1/3 din aluat cu cacao și scorțișoară și apoi puneți lingurițe deasupra amestecului în tavă. Se rotește o dată folosind mânerul unei linguri de lemn. Coaceți timp de 1 oră și 15 minute sau până când o frigărui iese curată. Dacă începe să pară întunecat deasupra, acoperiți-l cu o foaie de folie. Se lasa sa se raceasca complet. Slăbiți marginile cu vârful unui cuțit și răsturnați cu grijă. Pudrați cu zahăr pudră.
Informatii nutritionale
- Kcals 444
- Gras 24.5g
- Saturate 12.2g
- Carbohidrați 48g
- Fibră 1.8g
- Proteină 6.2g
- Sare 0,7g