Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Kulfi cu zmeură și apă de trandafiri

Kulfi cu zmeură și apă de trandafiri cu stropi de migdale prăjite

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Kulfi este o înghețată indiană făcută prin evaporarea laptelui integral până când este cu adevărat bogat și aproape caramelizat. Frumusețea îmbogățirii laptelui în acest fel este că nu aveți nevoie de un aparat de înghețată pentru a agita și sparge cristalele de gheață, așa că este o budincă ușor de făcut. Acesta este în mod tradițional făcut în forme conice de metal pentru kulfi, care sunt greu de găsit în Marea Britanie, dar puteți folosi forme înalte pentru dariole.


*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei

Ingrediente

  • tot laptele 1 litru
  • lapte condensat conserve de 397 g
  • zmeura 300 g
  • apa de trandafiri 1-2 linguri
  • ulei vegetal 1 lingura
  • migdale albite 50 g

Metodă

  • Pasul 1

    Turnați laptele într-o tigaie mare (ideal este o oală de stoc sau o tavă cu gem). Se aduce la fierbere și se fierbe constant la foc mediu, amestecând regulat până când laptele scade cu 3/4. Amestecați foarte des spre sfârșitul fierberii pentru a preveni arderea laptelui. Cauți ca laptele să se reducă la 250 ml – va fi destul de gros și va fi aproape granulat ca textură.

  • Pasul 2

    După ce s-a redus, se strecoară printr-o sită fină într-un bol de amestecare, folosind dosul unei linguri de lemn pentru a împinge cât mai mult posibil. Se amestecă laptele condensat și se răcește.

  • Pasul 3

    Adăugați zmeura într-un blender sau robot de bucătărie și amestecați până la omogenizare, apoi strecurați printr-o sită fină deasupra amestecului de lapte, aruncând sâmburi. Se amestecă prin apa de trandafiri, după gust.

  • Pasul 4

    Ungeți ușor formele de dariole și turnați amestecul de kulfi. Congelați timp de 4-6 ore, până se solidifică.

  • Pasul 5

    pasul 5

    Pentru a servi, adăugați migdalele într-o tigaie mică și prăjiți la foc mediu-înalt timp de câteva minute până devin maro auriu și devin nuci. Tăiați grosier.

  • Pasul 6

    Scoateți kulfi-ul din congelator și lăsați-l să se încălzească la temperatura camerei timp de 30 de minute înainte de a-l scoate din forme, glisând un cuțit de masă în interior pentru a le ajuta să le scoată pe farfurii mici de servire. Alternativ, scufundați baza fiecărei forme în apă clocotită timp de câteva secunde pentru a accelera procesul. Se împrăștie peste câteva dintre migdalele prăjite tăiate înainte de servire.

    Nota lui Cook

    Adăugați încet apa de trandafiri, crescând cantitatea după gust. Rețineți că lucrurile congelate au mai puțină aromă decât cele aflate la temperatura camerei, așa că probabil că trebuie să adăugați doar o sticlă mai mult decât credeți când gustați amestecul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 393
  • Gras 16.7g
  • Saturate 7.6g
  • Carbohidrați 46.1g
  • Zaharuri 45,9g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 13.5g
  • Sare 0,3g
.
#Kulfi #zmeură #și #apă #trandafiri #stropi #migdale #prăjite
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *