Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie de biscuiți în formă cu glazură albă deasupra, așezată pe o grătar

Lebkuchen

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 20
  • Uşor

Tarte dulci germane îndulcite cu miere condimentate cu scorțișoară și ghimbir, lebkuchen sunt biscuiți celebri festivi. Coaceți un lot în această iarnă pentru a intra cu adevărat în spiritul pieței de Crăciun


Încercați biscuiții noștri lebkuchen, apoi verificați biscuiții condimentați de Crăciun și rețetele pieței de Crăciun pentru a le recrea acasă.

Ingrediente

  • draga draga 200 ml
  • unt 85g
  • făină simplă 225g, plus extra pentru praf
  • migdale macinate 75g
  • ghimbir de pamant 2 lingurițe
  • scorțișoară măcinată 1 linguriță
  • condimente asortate o ciupitura
  • bicarbonat de sodiu ½ linguriță
  • zahăr glazură 125g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți mierea și untul împreună într-o tigaie mică până se combină.

  • Pasul 2

    Puneți ingredientele rămase, cu excepția zahărului glazură, într-un castron și turnați peste untul topit. Combinați până se formează un aluat lipicios, înfășurați-o în hârtie de copt, apoi răcoriți-o timp de 1 oră.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Rolați aluatul pe o suprafață de lucru ușor făinată la 1 cm grosime, apoi tăiați-o în biscuiți de 5 cm folosind tăietori de inimă, stea sau rotunzi. Transferați-le în tăvi tapetate cu hârtie de copt, cu puțin spațiu în jurul fiecăruia, și coaceți timp de 12-15 minute sau până când sunt aurii și au crescut ușor. Se răcește complet pe o grătar.

  • Pasul 4

    Amestecați zahărul glazurat cu 5 lingurițe de apă pentru a face o glazură netedă și puneți lingura deasupra fiecărui biscuit. Se lasă la setat 1 oră. Se vor păstra într-un recipient etanș până la patru zile sau se vor înfășura în pungi de cadouri reciclabile pentru a le oferi drept cadouri.

Informatii nutritionale

  • Kcals 152
  • Gras 5.8g
  • Saturează 2.4g
  • Carbohidrați 22.6g
  • Zaharuri 13.8g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 2.2g
  • Sare 0,2g
.
#Lebkuchen
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *