Fara gluten

Tipul bucătăriei:

filipino Leche flan

Leche flan

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 6-8
  • Uşor

Acesta este un desert clasic filipinez care este adesea servit la petreceri și sărbători. Gândiți-vă la el ca la un pic ca caramelul crem


Această rețetă de flan este o rețetă tradițională filipineză de Yasmin Newman din cartea de bucate 7000 de insule: rețete și povești prețuite din Filipine (18,99 GBP, Hardie Grant). Yasmin spune: „Acest desert clasic filipinez este servit la aproape fiecare fiesta. Pentru forma ovală tradițională, veți avea nevoie de forme „ilanera”, care vin în diferite dimensiuni; în caz contrar se pot înlocui matrițe regulate. Ca și în cazul omologului său, crème caramel, caramelul tare de pe baza cratiței se înmoaie pentru a forma o baltă de aur lichid în jurul flanului odată ce este eliberat. ”

Aflați mai multe despre mâncarea filipineză în ghidul lui Yasmin.

Ingrediente

  • zahăr pudră 110g
  • ouă 6
  • galbenusuri de ou 2
  • lapte condensat 400 ml
  • lapte evaporat 375ml
  • dayap sau benzi de coajă de tei a garni (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Puneți zahărul într-o tigaie la foc mediu-mare și gătiți timp de 8-10 minute, învârtind ocazional tigaia, dar fără a amesteca, până când zahărul s-a topit și a devenit un chihlimbar profund. culoarea caramelului. Se toarnă în 2-4 cutii de ilanera sau într-o formă de pâine de 900g și se învârtește pentru a acoperi uniform bazele. Puneți deoparte ca caramelul să se întărească.

  • Pasul 2

    Între timp, folosiți un mixer electric pentru a bate ouăle și gălbenușurile împreună într-un castron. Se adaugă laptele și se bate până se combină bine. Se strecoară printr-o sită fină și se împarte între cutii. Acoperiți bine cu folie.

  • Pasul 3

    Puneți cutiile într-o cutie mare de prăjire și umpleți-o cu suficientă apă doar fiartă pentru a ajunge la jumătatea părților laterale a cutiilor. Coaceți timp de 20-25 de minute dacă utilizați forme de ilanera sau timp de 50-60 de minute dacă utilizați o formă de pâine, până când este setat. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, apoi se răcește până se întărește.

  • Pasul 4

    Rulați un cuțit în jurul flanșelor pentru a le elibera, apoi inversați pe un platou pentru a servi. Decorați cu benzi de zi sau cu coaja de tei, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 336
  • Gras 9.6g
  • Saturează 4.2g
  • Carbohidrați 48g
  • Zaharuri 48g
  • Proteină 14.6g
  • Sare 0,6g
.
#Leche #flan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast